Komoly lehetőség előtt áll a térség

2015. március 16.
a a a

Az április 12-i választás tétje, hogy a választókerület fejlődni fog, vagy pedig megreked - jelentette ki Fenyvesi Zoltán.

Kocsis Máté a teltházas tapolcai lakossági fórumon úgy fogalmazott, a tavalyi országgyűlési választáson világos üzenetet fogalmazott meg a Fidesz-KDNP: jelentkezett arra, hogy folytassa a megkezdett munkát, és ehhez támogatást kapott az emberektől. Ugyanaz a hitvallásunk, ugyanazokat a polgári értékeket valljuk, mint néhány évvel korábban – fejtette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hangsúlyozta, céljuk, hogy könnyítsenek az emberek mindennapjain, csökkentsék az anyagi terheiket, és biztosítsák, hogy egyről a kettőre jussanak. A kormány eddigi intézkedéseit felidézve, példaként a rezsicsökkentést, a bankok elszámoltatását, a társasági adó csökkentését, a családi adózást említette meg. Csökken a rezsi, bővül a gazdaság, nőtt a minimálbér és a reálbér, megerősödtek a vállalkozások – sorolta a gazdasági sikereket.

Fenyvesi Zoltán arra a munkára jelentkezett, hogy a 2014 és 2018 közötti kormányzati ciklusban, és a 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban érvényesítse a választókörzet érdekeit – jelentette ki.

Rámutatott, a tapolcai időközi választás azért fontos, mert lényeges, hogy a kormány az ország valamennyi pontján jó együttműködést, jó partnerséget alakíthasson ki az országgyűlési képviselőkkel. Megjegyezte, ez a térség komoly lehetőségek előtt áll. A Fidesz támaszkodni tud Fenyvesi Zoltánra, jól tudunk együttműködni – húzta alá.

Kocsis Máté elmondta, világos, eddig jól megismerhető kormányzati szándékokkal és egyenes beszéddel szeretnénk megmérettetni magukat az április 12-i időközi választáson.

Fenyvesi Zoltán ugyanitt arról beszélt, Lasztovicza Jenő nagyon sokat tett a választókörzetért, ezt az örökséget, ezt a munkát méltó módon kell folytatni. A választás tétje, hogy a választókerület fejlődni fog, vagy pedig megreked – jelentette ki Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületének fideszes képviselőjelöltje. Mint mondta, 12 ezer milliárd forint uniós fejlesztési összeg érkezik az országba, és nem mindegy, hogy ebből a pénzből mennyit tudnak elhozni ebbe a térségbe.

Fenyvesi Zoltán programja egyik sarkalatos pontjának nevezte a munkahelyteremtést. Ajkán 3 százalék, Tapolcán körülbelül 5 százalék, Sümegen 9 százalékos a munkanélküliség – sorolta. Hozzáfűzte: meg kell őrizni, fejleszteni kell a munkahelyeket, és újakat is létre kell hozni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, az uniós fejlesztési forrás 60 százalékát munkahelyteremtésre és gazdaságfejlesztésre kell fordítani.

A képviselőjelölt elmondta, programja másik pillére a keményen dolgozó emberek segítése, az ő életkörülményeiknek javítása.

Szavai szerint ehhez a szemléletmódhoz számos kormányzati intézkedés kapcsolódik, többek között az életpályamodellek megalkotása, a családi adókedvezmény, és az otthonteremtési támogatás.

Én emellé szeretnék felsorakozni – tette hozzá, és egyúttal elmondta, minél több ilyen program, intézkedés megvalósításában kíván részt venni.

Fenyvesi Zoltán programjának harmadik eleme az egészségügy fejlesztése. Tájékoztatott, konzultációt kezdeményezett a térség egészségügyi szakembereivel, és egyeztetni fog a kormányzati szereplőkkel is arról, hogy miként tehetnének még többet a helyi egészségügyi rendszer fejlesztéséért.

Beszélt arról, a tapolcai kórházban egy 2,3 milliárdos fejlesztés zajlik, „ezt az előző fideszes városvezetés indította el”. Épül egy új szárny, új részlegek jönnek létre, egynapos sebészet működik majd a városban, létrejön egy új mentőállomás – sorolta. Hozzáfűzte: az ajkai kórházat 4 milliárd forintból korszerűsítették.

Úgy fogalmazott, április 12-e mérföldkő lesz, mivel az emberek arról döntenek majd, hogy folytatódjon-e a fejlődés. Arra kérem önöket, hogy bízzanak bennem, Tapolca bízzon bennem – zárta szavait Fenyvesi Zoltán.

A lakossági fórumon zárásaként Kocsis Máté és Fenyvesi Zoltán válaszoltak a megjelentek kérdéseire, felvetéseire.


forrás: fidesz.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program