Alapkőletétel

Új tornacsarnok épül Kisvárdán

2015. június 12.
a a a

Lerakták a Szent László Katolikus Középiskola és a Kisvárdai Kézilabda Club együttműködésében épülő új tornacsarnok alapkövét Kisvárdán. A beruházás több mint félmilliárd forintba kerül. A létesítmény alapkőletételén részt vett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke is.

Letették a kisvárdai Szent László Gimnázium és Általános Iskolában a tornacsarnok alapkövét. Az új létesítmény több mint 500 millió forintból valósul meg és a kézilabdát szolgálja majd.

Lesz új futballstadion és regionális atlétikai központ is Kisvárdán, de még előtte, pénteken lerakták a kézilabdát szolgáló tornacsarnok alapkövét a Szent László Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda területén.

 

A bruttó 600 milliós beruházás költségeinek nagyobb részét a 35×50 méteres küzdőtérrel tervezett csarnok teszi ki.

A komplexumhoz tartozik majd rekortán futópálya, két műanyag kültéri kézi- és egy kosárlabdapálya valamint a 23 eszközt magába foglaló kondipark.

A költségek jelentősebb részét a Bige Holding cégcsoport által felajánlott társasági nyereségadós (TAO) támogatás adja, az egyházi önerő 150 millió forint.​

A létesítmény alapkőletételén részt vett Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke is.

 

forrás: szon.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program