Az állampolgárok számíthatnak rájuk

Jutalom a Készenléti Rendőrség tagjainak

2015. november 5.
a a a

Budapest Főváros Önkormányzata dicséretben és jutalomban részesítette a Készenléti Rendőrség 128, a 2015 szeptemberében a Keleti pályaudvarnál szolgálatot teljesítő munkatársát. A kialakult rendkívüli migrációs helyzet kezelésében nyújtott kiemelkedő szakmai teljesítményükért járó elismerést Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté, a Fővárosi Közgyűlés önkormányzati és rendészeti tanácsnoka és Balogh János rendőr vezérőrnagy adta át szerdán a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központjában.

A Készenléti Rendőrség szerepvállalása az elmúlt években erősödött, egyre több helyszínen, kerületben vannak jelen az állomány tagjai. Mint Balogh János rendőr vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka elmondta: Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté tanácsnok többször kiemelte a Készenléti Rendőrség áldozatos munkáját, most pedig a migrációs ügyben való kiállásukért jutalmazza őket.

Tarlós István ünnepi beszédében a főváros és a budapesti polgárok nevében is köszönetet mondott a Készenléti Rendőröknek a migránskérdés budapesti kezelésében nyújtott helytállásáért. „Nem kell attól a szótól félni: rend. A rend pozitív fogalom, nem a jogok elvonásáról, hanem a társadalom többségének jólétéről szól. Az, hogy sikerült elindulnunk ezen az úton, és valameddig el is jutottunk, önöknek is köszönhető. A helyükön voltak a legnehezebb napokon is” – fejtette ki a főpolgármester.

Higgadt, szakszerű intézkedések

Mint Kocsis Máté elmondta, sok olyan állampolgári jelzés érkezett személy szerint hozzá is, ami a Készenléti Rendőrség állományának nagy türelemét, higgadtságát, jogszerű és szakszerű intézkedéseit tanúsítja. „Az elmúlt években a rendőrség megítélése nagy mértékben javult. Most érkeztünk el oda, hogy az állampolgárok bizalma töretlen lehet a rendőrség felé.

Az állampolgárok saját szemükkel láthatták, hogy bátran támaszkodhatnak önökre. Egész Budapest, a józsefvárosiak és a magam nevében is köszönöm önöknek” – mondta Kocsis Máté. Hozzátette: a VIII. kerületi önkormányzat és a kerületi rendőrkapitányság is sok segítséget kap a Készenléti Rendőrségtől.

128 készenlétis részesült elismerésben

A Keleti pályaudvarnál szeptember elején kialakult migrációs helyzet kezelése során, a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőrök részére a jutalmakat Tarlós István főpolgármester, Kocsis Máté tanácsnok és Balogh János rendőr vezérőrnagy a Készenléti Rendőrség 128 tagjának adta át.


forrás: józsefváros.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program