Megújuló környezet, egyre értékesebb lakások

A folyamatos fejlődés felkapottá tette Józsefvárost

2016. március 18.
a a a

Friss ingatlanpiaci elemzést tett közzé egy neves szakportál. A statisztikákból kiderül, hogy Budapest minden kerületében nőttek az ingatlanárak az elmúlt két évben, a negyedik legnagyobb mértékű lakásár-drágulást pedig Józsefváros könyvelheti el. Kerületünkben több mint harmadával emelkedtek az ingatlanok átlagos négyzetméterárai 2014 és 2015 között. Egy ingatlanszakértő szerint a drágulás mögött jelentős szerepet játszik Józsefváros fejlődése: megújultak a közterek, szépülnek a homlokzatok és folyamatosan javul a közbiztonság.

A napokban frissítette az átlagár-térképét az Otthontérkép ingatlanpiaci szakportál: adataik szerint közel negyven százalékkal emelkedtek az árak Józsefvárosban az elmúlt két évben. Jelenleg 300 ezer Ft/m2 alatt kevés ingatlant találunk kerületünkben. A legfelkapottabb józsefvárosi terület a Palotanegyed és a Corvin negyed, itt átlagosan 380 ezer forintos négyzetméterárat kérnek az eladók a lakásokért. A sorban a Tisztviselőtelep következik 340 ezer forintos négyzetméterárral, de a kerület többi részén is 300 ezer feletti az átlagos négyzetméterár.

Vonzó lett az otthont keresőknek a megújuló kerületünk

Mint azt Borsos Balázs, az Otthon Centrum Ingatlaniroda józsefvárosi irodájának vezetője lapunknak elmondta: Józsefváros az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül. Megszépültek a közterei, folyamatosan javul a közbiztonság és a házak homlokzatai is. Ugyanakkor kiváló a közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, ami szintén vonzó az otthont keresőknek. Ez mind hozzájárult ahhoz, hogy felértékelődtek itt a lakások.

A CSOK hatására új lakások épülnek Józsefvárosban

Élénkíti a lakáspiacot a Családok Otthonteremtési Kedvezménye Józsefvárosban is. „Sorra jelennek meg a befektetők, építésre alkalmas telkeket keresve a kerületben” – mondta Borsos Balázs. „Annál is inkább, mert azzal, hogy 27-ről 5 százalékra csökkent a lakásépítési áfa, megnövekedett az ingatlan-beruházások száma is” – tette hozzá. Az ingatlanszakértő a jövőben további árnövekedésre számít.

forrás: józsefváros.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program