Kitüntették a legkisebbek gondozóit

Béremelés a józsefvárosi bölcsődék dolgozóinak

2016. április 23.
a a a

A legelső magyar bölcsőde 164 évvel ezelőtti megnyitására emlékezve április 21-én ünnepeljük A bölcsődék napját. Józsefváros vezetése csütörtökön a Turay Ida Színházban fejezte ki köszönetét és elismerését a legkisebb gyermekek gondozóinak, ahol Kocsis Máté polgármester bejelentette: az ágazatban dolgozók májustól 18 százalékos béremelésben részesülnek.

A Pesti Első Bölcsődei Egylet 1852. április 21-én nyitotta meg az első magyar bölcsődét, ennek emlékére 2010-ben hivatalosan is A bölcsődék napjává nyilvánították április 21-ét. Ezen a napon Józsefváros önkormányzata is köszönetet mondott a fenntartásában működő intézmények dolgozóinak.

Kocsis Máté ünnepi beszédét azzal a bejelentéssel kezdte, hogy miután az illetékes érdekképviselet megkereste az önkormányzatot és jogos igényekkel állt elő, néhány nap alatt sikerült megállapodniuk a bérrendezésről. „A célt még nem értük el, de egy újabb lépést tettünk meg: csütörtökön a képviselő-testület egyhangúan úgy döntött, hogy közel 18 százalékos béremelést hajt végre a bölcsődei dolgozók körében, ezzel is pótolva a lemaradást” – mondta Kocsis Máté, majd azzal folytatta, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat már három évvel ezelőtt felismerte ezt a problémát és bevezette a 13. havi illetményt. Hozzátette: az önkormányzat vezetése a jövőben is arra törekszik, hogy – a kerület gazdasági helyzetéhez mérten – tovább folytatódjon a bérfejlesztés.

A polgármester végül megköszönte a bölcsődei dolgozók egész évben végzett áldozatos munkáját és gratulált a kitüntetetteknek, akik példát mutatnak egy közösségen belül. Az elismeréseket – mondta – az egyéni siker mellett a bölcsődei közösségi dolgozók sikerének is lehet tekinteni. Ezt bizonyítja, hogy a józsefvárosi bölcsődék egy precíz, pontos gépezetként működnek, Budapesten kimagasló elismertséggel és nagy kihasználtsággal.

Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője a dolgozók nevében köszönetet mondott azért, hogy a tárgyalások sikeresen végződtek és méltóképpen ünnepelhették meg A bölcsődék napját.

Kitüntették a bölcsődei dolgozókat

„Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” kitüntetésben részesült:

Csapóné Cseke Etelka, a Babóca Bölcsőde kisgyermeknevelője

1976-ban, mint pályakezdő gondozónő kezdett dolgozni a Babóca Bölcsődében. Sokéves, széles körű szakmai tapasztalattal rendelkezik. Nem jelent számára nehézséget, ha váratlan helyzet alakul ki, kimagasló problémamegoldó képességgel rendelkezik. Hivatásszeretete példátlan, folyamatosan lehet rá számítani.

Bánkiné Horváth Barbara, a Gyermekkert Bölcsőde kisgyermeknevelője

Munkáját technikai dolgozóként kezdte 2005 szeptemberében. Mindig kiemelkedően, magas színvonalon végzi el a rábízott feladatokat. 2011-ben tanulni kezdett, 2013-ban kisgyermeknevelő szakképesítést szerzett. A gyermekek rajongással szeretik, a szülők bizalommal fordulnak hozzá tanácsért, segítségért.

Dudás Jánosné, a Játékvár Bölcsőde élelmezésvezetője

A bölcsődében töltött 33 év alatt precizitása és munka iránt való elkötelezettsége példamutató. Kedvességével és határozottságával tiszteletet vívott ki kollégái előtt. Segítőkészen vesz részt a bölcsőde életében. Az új reform közétkeztetés elkötelezett híve.

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetést vehetett át:

Erdődi Jánosné, a Fecsegő-tipegők Bölcsőde kisgyermeknevelője

21 éve dolgozik a kerületben, példamutató, pontos, a gyermekek nevelésében következetes, a szülők számára hiteles és kedvelt kisgyermeknevelő. Aktív alapító tagja a hétvégi játszóháznak, ahol kreatív ötletekkel színesíti a foglalkozásokat.

Palásti Lászlóné, a Katica Bölcsőde mosónője

Józsefvárosba eltöltött szolgálati ideje: 30 év. Munkáját odaadás, az elhivatottság jellemzi. Nemcsak a munkaköri leírásában található feladatokat végzi nagy szorgalommal és precizitással, hanem minden olyan feladatot is, mely a gyermekek, a szülők illetve a bölcsődei közösség érdekeit szolgálja.

Kerületi „Törzsgárda oklevelek”:

20 éves törzsgárda oklevelet adtak át Kiss Mónikának, a Mini-Manó Bölcsőde mosónőjének, Selenka Tamásnénak, a Babóca Bölcsőde szakácsának, és Tóthné Sümegi Melindának, a Tücsök-lak Bölcsőde kisgyermeknevelője, bölcsődevezetőjének.

30 éves Józsefvárosban végzett munkájáért kerületi törzsgárda oklevelet kapott Hankó Józsefné, a Katica Bölcsőde takarítója, Palásti Lászlóné, a Katica Bölcsőde mosónője, és Rigó Aladárné, a Játékvár Bölcsőde takarítója.

40 éves Józsefvárosban végzett munkájáért kerületi törzsgárda oklevelet nyújtottak át Csapóné Cseke Etelkának, a Babóca Bölcsőde kisgyermeknevelőjének, Gyülvészi Dezsőnének, a Babóca Bölcsőde mosónőjének és Kincsesné Nyikos Irénnek, a Gyermekkert Bölcsőde kisgyermeknevelője, bölcsődevezetőjének.

A kitüntetések átadása után a jelenlévők a Segítség, én vagyok a feleségem című előadást tekinthették meg, a Turay Ida Színház művészeinek előadásában.

forrás: józsefváros.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program