Kim Rasmussen a női válogatott szövetségi kapitánya

2016. május 19.
a a a

Sajtótájékoztatón jelentette be a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy az Európa-bajnoki selejtezők végétől, vagyis 2016 júliusától négy évig Kim Rasmussen lesz a magyar női válogatott szövetségi kapitánya. A dán szakember, aki kétszer is vb-4. lett a lengyel válogatottal, valamint a közelmúltban nyerte meg a Bajnokok Ligáját a román CSM Bucuresti együttesével Budapesten, főállásban irányítja majd a magyar nemzeti együttest.


- Nagy örömömre szolgál, hogy olyan szakembert sikerült találnunk a magyar női válogatott élére, aki rendkívül eredményes edző, jelenleg talán a kontinens legjobb trénere – mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Kim Rasmussennel négy évre állapodtunk meg, és szeretném megköszönni ezúton is Pálinger Katalin alelnök asszonynak a válogatott szövetségi kapitánya megtalálása érdekében végzett munkáját. Büszkén mondhatom, hogy jó szerződést kötöttünk, Kim Rasmussent lenyűgözte az a közeg, az a rajongás, amelyet tapasztalt bő egy héttel ezelőtt a budapesti női Bajnokok Ligája FINAL4-on. A női válogatott a decemberi vb-n leginkább csak egy szerencsétlen módon egy góllal elveszített mérkőzés miatt nem jutott a legjobb nyolc közé, azonban a júliusban hivatalba lépő és Magyarországra költöző szövetségi kapitányunk is látja, mekkora potenciál van a magyar kézilabdázásban. Úgy vélem, a dán szakember szerződtetése jelzi sportágunk erejét, megbecsültségét is. Tudjuk, hogy több ajánlattal is rendelkezett, jelenlegi munkaadói is marasztalták, azonban rendkívül korrekt módon, miután magában elköteleződött felénk Kim Rasmussen, mással már nem is tárgyalt. Ezúton szeretnénk megköszönni az Elek Gábor-Ambros Martin páros eddigi munkáját az Eb-selejtezőkön, és biztosan vagyunk benne, hogy eredményesek lesznek a júniusi további két mérkőzésen is.

- Amikor megbízást kaptam arra, hogy találjam meg az Eb-selejtezők utáni időszakra a női válogatott kapitányát, minden szóba jöhető jelölttel tárgyalni kívántam, azonban Kim Rasmussen nagyon meggyőző volt már az első megbeszélés alkalmával is – hangsúlyozta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. – Részletekbe menően tárgyaltunk, és mindketten éreztük, hogy egyezik a koncepciónk, olyan részletekbe menően is, mint a taktika, a játékoskeret, a regeneráció, vagy akár a táplálkozás. Idő kell a megfelelő munkához, ezért a célunk az, hogy minden világversenyen szerepelhessen a csapat, a végső cél azonban a tokiói olimpiára való kijutás és a jó szereplés. Kim Rasmussen együtt akar működni a klubokkal is, több időt biztosítunk majd a nemzeti csapatnak az összetartásokra, és az MKSZ minden feltételt biztosítani fog, hogy a válogatott eredményesen szerepeljen. Vissza kell tudnunk állítani a válogatott és a válogatottság értékét. Kim Rasmussen olyan apró nüanszokra is képes odafigyelni, ennek köszönhetően is tudott komoly eredményeket elérni a lengyel válogatottal.

Kim Rasmussen nyilatkozata: - Megtiszteltetés és öröm számomra, hogy egy olyan válogatott csapat vezetését bízták rám, amely már többször megmutatta a világnak, mire képes. Ezúton is köszönöm a Magyar Kézilabda Szövetség bizalmát! Célom egy egységes, összetartó nemzeti válogatott kialakítása, valamint hogy kemény munkával ott legyünk minden világversenyen: az Európa- és világbajnokságokon, valamint végső célként a 2020-as tokiói olimpián! Győztes CSAPAT akarunk lenni, győztes felfogással! Legfőbb alapelveim az egymás és a CSAPAT iránti tisztelet, az egységes csapatszellem és a küzdeni tudás! Készen állok arra, hogy legjobb tudásom szerint vezessem a CSAPATOT, bízom benne, hogy a CSAPAT is készen áll rám, hogy harcoljunk a közös célokért! Külön örülök, hogy mindezt abban az országban tehetem, amelyet Európa kézilabda-fellegvárának is hívnak, és ahol alig több mint egy hete magam is lenyűgözve tapasztaltam, hogy a magyarok mennyire rajonganak a kézilabdáért! Izgatottan várom magyarországi életem, a gyönyörű főváros és a páratlan magyar konyha máris magával ragadott. Tartalmas és izgalmas időszak vár ránk, és nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát!

KIM RASMUSSEN
Született: 1972. szeptember 22.
Edzői karrierjének állomásai: Lyngby HC (nők, 2000-2008), Stavsten (férfiak, 2008-09), lengyel női válogatott (2010-), Roskilde HC (nők, 2010-11), Slagelse (nők, 2012-13), HC Vardar (nők, 2015), CSM Bucuresti (nők, román, 2015-)
Eredményei edzőként: Bajnokok Ligája-győztes (2016), román bajnok (2016), 2-szeres világbajnoki 4. helyezett (2013, 2015), Eb-11. (2014)

forrás: kéziszövetség.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program