Idén is lesz Múzeumok majálisa

Színes, látványos programok minden korosztály számára

2016. május 20.
a a a

A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) idén 21. alkalommal rendezi meg 2016. május 21–22. között a Múzeumok Majálisa rendezvénysorozatot. Ez a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére. Az MNM a régvolt 19. századi majálisok szellemét, atmoszféráját idézi meg, elmerülve az elegancia, az illúziók és a jelmezbálok világában.

Jó időben remek elfoglaltság egy séta a múzeum kertjében a fák alatt, főleg rengeteg érdekes programmal tarkítva. Előadások, koncertek, meglepetésprodukciók, gyermekprogramok színesítik mindkét napot, szombaton például a Magyar Nemzeti Múzeumban a Szabad szemmel – Fotó Hemző című kiállítás búcsúztatóján, este 10 óráig várják az érdeklődőket. A kitelepülő kulturális intézmények sátraikban a család minden tagja találhat számos érdekes, izgalmas történetet, feladatot, élményt.

Az idén zenéből sem lesz hiány: a majálison részt vesz a Talamba Ütőegyüttes, a Váczi Eszter & Quartet, a Budapesti Operettszínház művészei, a Canarro, a Baltazár Színház Varga Edittel és Müller Péter Sziámival, a Nemadomfel, a Villon-trio, a Katáng, a Veronaki és még sokan mások.

A Múzeumok majálisa keretében, szombaton osztják ki a múzeumi szakma rangos elismeréseit, az Év múzeuma és az Év kiállítása díjakat.

A 21. Múzeumok Majálisa fővédnökei Dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár és Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

Részletes programok és további információ: www.muzeumokmajalisa.hu

forrás: józsefváros.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program