Elismerés a legkiválóbb rendvédelmi dolgozóknak

Átadták Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa kitüntetéseket

2016. november 17.
a a a


Józsefvárosban immár hagyomány, hogy az önkormányzat évről évre a rendvédelmi napon elismeri azoknak a közbiztonság és közrend területén dolgozó szakembereknek a munkáját, akik kiemelkedően teljesítettek és példaértékű munkát végeztek. Kocsis Máté polgármester ünnepi beszédében kiemelte: ma már világosan látszik, hogy az emberek bizalma jóval nagyobb a rendvédelmi szervek felé, mint korábban, a lakossági elismerés pedig mindennél többet ér.

A Polgármesteri Hivatalban november 17-én megtartott ünnepségen Kocsis Máté polgármester hangsúlyozta: szimbolikus, de fontos kitüntetés ez, hiszen „Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” példát mutat a kollégáinak. A kerület lakóinak pedig látniuk kell, hogy kik azok, akik munkájukkal sokat tesznek azért, hogy ez a városrész rendezett legyen és javuljon az itt élők biztonságérzete – mondta Kocsis Máté.

„Külön öröm, hogy a Belügyminisztérium évről évre képviselteti magát az eseményen, hiszen a kitüntetettek helytállásukkal nem csak az állományukban, hanem a kerületen kívül dolgozó kollégáiknak is példát állítanak” – emelte ki a polgármester. Mint fogalmazott: az elmúlt két év sok új kihívást – migrációs válság, biztonságpolitikai problémák – is hozott, amelyek Józsefvárosban olykor jobban érezhetőek voltak, mint máshol. Ezeket a problémákat azonban a magyar rendőrség, a biztonsági szervek és a fegyveres testületek maradéktalanul megoldották.


Növekvő lakossági bizalom

Világosan látszik ma már az is, hogy az emberek bizalma jóval nagyobb a rendvédelmi szervek iránt, mint az elmúlt években – jelentette ki Kocsis Máté. Majd hozzátette: az állampolgárok elismerése többet ér bármilyen kitüntetésnél. Ez Józsefvárosban olyannyira igaz, hogy az országos és a budapesti kutatásokban az emberek már nem az első három legfontosabb probléma között említik a biztonság kérdését.

A polgármester elmondta azt is, hogy városvezetőként jó érzés tudni, hogy a katasztrófavédők gyors fellépésének, szakszerű eljárásainak köszönhetően a józsefvárosi polgárok évről évre kevesebb kárt szenvednek el. „Ez annak a folyamatnak az eredménye, hogy egy határozott, kiszámítható vezetés alatt állnak, jó közösséghez tartoznak és talán annak is, hogy az ilyen alkalmakkor is igyekszünk megbecsülni az Önök munkáját” – mondta el Kocsis Máté.

Folyamatosan javuló közbiztonság

A kerület polgármestere kiemelte, hogy a józsefvárosi polgárőrség elnyerte az Év Polgárőr Egyesülete-díjat, ami óriási elismerés a városrésznek, hiszen a józsefvárosi egy fiatal egyesület, amely fővárosi szinten is kimagasló létszámmal és jó eredményekkel dolgozik. „Büszke vagyok a józsefvárosi rendvédelmi szervekre, a polgárőrség, a közterület-felügyelet és a kerületőrség munkatársaira, áldozatvállalásaira is, mert Józsefváros már messze nem a bűnügyileg legfertőzöttebb kerület, ahogy sokan gondolták ezt korábban” – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A polgármester megköszönte a kitüntetettek munkáját, egyben arról biztosította a rendvédelmi dolgozókat, hogy a képviselő-testület a jövőben is igyekszik minden segítséget megadni a rendvédelmi szervezeteknek. Ezt követen Kocsis Máté polgármester Csampa Zsolt önkormányzati koordinációért felelős helyettes államtitkárral közösen átadta az elismeréseket.

Együttműködés az önkormányzattal

Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere pohárköszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a pozitív közbiztonsági eredményekhez szorosan kapcsolódik az a kitűnő együttműködés, amely az önkormányzat és a belügyminisztérium, valamint a rendvédelmi szervek, a közterület-felügyelet, a polgárőrség és a kerületőrség között létrejött.

Az ünnepi eseményen részt vett Csampa Zsolt helyettes államtitkár, dr. Halmosi Zsolt vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, dr. Kuczik János Zoltán ezredes, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese, Molnár Gábor alezredes, józsefvárosi rendőrkapitány, Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Nagy Béla tűzoltó alezredes, tűzvédelmi felügyelő is.

„Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa” kitüntetettjei

Megyeri Éva rendőr alezredes

Megyeri Éva 1994. szeptemberében került a BRFK állományába, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság hivatalvezetői feladatait 2015. április 16-tól látja el. Munkáját Józsefváros lakói és a rendőrség közötti jó kapcsolat kialakítása iránti elkötelezettség, a minőségi munkavégzés, a felelősségvállalás, a megbízhatóság és az elkötelezettség jellemzi.

Tóth Tamás címzetes tűzoltó főtörzsőrmester

A VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltó parancsnokság „A” szolgálati csoportjának beosztott tűzoltója, Tóth Tamás 2002 januárjától látja el Józsefvárosban szolgálati feladatait. Közel 15 éves szakmai múlttal a háta mögött munkájának ismérve a szakértelem, az alaposság és a megfontolt, körültekintő feladatellátás. Számtalan kiemelkedő tűz- és káresemény felszámolásában vett részt, melyek során bizonyította rátermettségét.

Hegedűs Gábor közterület-felügyelő

Józsefvárosban 2014. májusa óta dolgozik közterület-felügyelőként. Hegedűs Gábor az elmúlt években folyamatosan magas szintű szakmai teljesítményt nyújt. Intézkedései megalapozottak és jogszerűek, melyeket szakszerűen folytat le. Fellépése nyugodt és határozott, a közösségének meghatározó tagja.

Farkas László polgárőr

A Józsefvárosi Polgárőrség alapító tagja, kezdetektől egyik legaktívabb résztvevője. A polgárőrség sokrétű tevékenysége ellenére bármely területen bevethető, sokoldalú, lelkiismeretes ember. Tapasztalatával nem csak a fiatal polgárőrök számára, de a teljes személyi állomány számára is példaként szolgál.

Farkas József kerületőr

Farkas József 2015. márciusa óta dolgozik kerületőrként, munkáját mindig pontosan, nagy körültekintéssel végzi.

Hivatása során mindig törekedett a lakossággal való jó kommunikáció és kapcsolat létrehozására, amely nagy segítséget jelent mind a városüzemeltetésnek, mind Józsefváros biztonságosabb és tisztább környezetének megőrzésében.

forrás: józsefváros.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program