Átadták a Józsefváros rendjéért elismeréseket

Tűzoltókat, közterület-felügyelőket és polgárőröket tüntettek ki

2016. december 14.
a a a

A Polgármesteri Hivatal dísztermében december 12-én adták át az önkormányzat által alapított „Józsefváros rendjéért” kitüntetéseket. Az elismeréseket a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományának ötvenkét, a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályának tizenhat dolgozója, valamint a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület húsz tagja vehette át. Az ünnepségen Kocsis Máté köszöntőjében kiemelte a tűzoltók gyors és szakszerű munkavégzését, a közterület-felügyelet előtt álló, bővülő feladatokat és „Az év polgárőr egyesülete” címet is elnyert józsefvárosi polgárőrök hatékony csapatát. „Ez a kerület tele van kihívásokkal, ám Önök, mint elhivatott emberek tudják, hogy minél nehezebb egy feladat, annál elszántabban kell végezni a munkájukat” – fogalmazott Józsefváros polgármestere.

Kocsis Máté ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a „Józsefváros rendjéért” díjat azért alapították, hogy megköszönjék mindazok – a közbiztonság és közrend megteremtéséért dolgozók – munkáját, akik a saját területükön kiemelkedően tejesítettek.

A kerületi katasztrófavédőkről szólva Kocsis Máté elmondta, hogy a józsefvárosi polgárok nagy megelégedésére gyorsan, precízen és szakszerűen végzik a munkájukat. Külön kiemelte a józsefvárosi tűzoltó-parancsnokság és a városvezetés közti együttműködést, amely évről évre egyre jobb, példaként említve az Életmentő Pont és a lakossági fórumokkal kapcsolatos közös munkát. „Akkor van a legnagyobb baj, ha Önökre szükség van, de még nagyobb baj lenne akkor, ha Önök nem lennének” – fogalmazott Kocsis Máté, megköszönve a kitüntetettek példamutató munkáját.

A közterület-felügyelőkhöz fordulva a polgármester azt a hírt osztotta meg, hogy a következő évben bővülnek a feladataik. Kiemelte: jövőre szeretnének egy – a lakosság véleményén alapuló – szabályozást elfogadni a közösségi együttélés szabályainak betartása érdekében. Ez alapján még több – a közterületek és a mindennapok rendje felé mutató – intézkedést kell határozottan, de jogszerűen végrehajtani. A képviselő-testület nevében a polgármester kijelentette, hogy elégedettek a munkájukkal. „Igaz, mindig van hova fejlődni, de a beérkezett lakossági jelzések is azt mutatták, hogy az Önök munkájával kapcsolatban nincsenek megoldhatatlannak látszó feladatok” – hívta fel a figyelmet Kocsis Máté.

A polgárőrség kapcsán a polgármester kiemelte: az önkéntes civil szervezet több száz egyesülettel és több tízezer taggal működik, és nagy elismerés ezek között a legjobbnak lenni – utalva az egyesület közelmúltban elnyert „Az év polgárőr egyesülete” díjára. „A polgárőrség országos és fővárosi vezetőinek véleménye alapján adományozott kitüntetés arról is szól, hogy ez a polgárőrség Budapesten a legütőképesebb és a leghatékonyabb” – fogalmazott Kocsis Máté. A polgármester köszönetet mondott a polgárőröknek, akik szabadidejükből, ellentételezés és díjazás nélkül, polgári lelkesedésből és a kerület iránti elhivatottságból végzik munkájukat.


Kocsis Máté megköszönte a Józsefvárosi Közbiztonságért Közalapítvány munkáját is, amely a közbiztonsági feladatok hátterét biztosítja. A polgármester végezetül gratulált és jó munkát kívánt a kitüntetetteknek, mindamellett arról biztosította őket, hogy az önkormányzat a jövőben is a lehető legtöbb támogatást meg fogja adni a munkájukhoz.

Ezt követően Kocsis Máté átadta a kitüntetéseket. Az eseményen részt vett Géczi Béla ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Kirendeltségének vezetője, Kelemen Zsolt alezredes, a józsefvárosi tűzoltók parancsnoka, Kaiser József, a józsefvárosi polgárőrök vezetője, valamint Teszársz Károly, a Józsefvárosi Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke is.

A kitüntetettek

„Józsefváros rendjéért” kitüntető címben részesült a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Kirendeltsége VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában szolgálatot teljesítők közül:

Antal Péter főtörzsőrmester, Bagó Dániel zászlós, Baranya Péter főtörzsőrmester, Bene Krisztián százados, Bulyáki János főtörzsőrmester, Czakó József főhadnagy, Csiszár András hadnagy, Csoknyai Mihály főtörzsőrmester, Darnyik Dániel főtörzsőrmester, Dienes Dániel hadnagy, Domak Tamás törzsőrmester, Dudás Csaba hadnagy, Égető Szilárd hadnagy, Farkas Attila főtörzsőrmester, Farkas László főtörzsőrmester, Farkas Zsolt főtörzsőrmester, Fekécs Zoltán főtörzsőrmester, Goller Dávid hadnagy, Grámán Zsolt törzsőrmester, Herczeg Mihály főtörzsőrmester, Horváth György törzszászlós, Jahoda István főtörzsőrmester, Jakab János hadnagy, Janovics György főtörzsőrmester, Juhász Zsolt főtörzsőrmester, Kiss Levente alezredes, Konkoly Tamás őrmester, Korfanti Mihály főtörzsőrmester, Kovács Tamás főtörzsőrmester, Kuchen Dániel őrmester, Lami András őrmester, Makai Richárd zászlós, Melegh Csaba főtörzsőrmester, Mészáros Dénes főtörzsőrmester, Milu Gergő főtörzsőrmester, Mohácsi Attila százados, Palágyi Gábor zászlós, Petrovics Krisztián főtörzsőrmester, Pintér Dániel főtörzsőrmester, Pintér Tibor zászlós, Pósa György főtörzsőrmester, Schmidt Tamás zászlós, Stinján Attila főtörzsőrmester, Suhanyeczki Tibor főtörzsőrmester, Szabó Péter törzsőrmester, Szedlák Attila főtörzsőrmester, Szerencsés István főtörzs zászlós, Szilágyi József őrmester, Tímár Zita százados, Toma Árpád főtörzsőrmester, Tóth Lajos zászlós, Zelenákné Horváth Lívia közalkalmazott.

A Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztály állományában dolgozók közül „Józsefváros rendjéért” kitüntetést kapott:

Antalicz Zsolt, Bige Renáta, Fejes Sándor, Fodor Csaba, Kamarás György István, Konczos Lászlóné, Máté Péter Zsolt, Méreg Éva, Pankotai Attila Ernő, Patkoló Norbert István, Patócs Sándor, Péter Imre, Szász Zoltán Bálint, Szőke Szilvia, Bura András, Kókai Zoltán.

„Józsefváros rendjéért” elismerésben részesült a Józsefvárosi Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közül:

Berta Boglárka, Brozsó Beáta, Csernák Zoltán, Dávid Zoltán, Faragó László, id. Farkas László, ifj. Farkas László, Halmaghi Gyöngyike, Hudák László, Jóni Elemér, Kabai Krisztina, ifj. Kabai László, Kiss Evelin, Kiss Margó, Kovács Vilmosné, Lőrincz József, Párducz József, Sándor Tünde, Telepóczki Gábor, Vámos Andrea.

forrás: józsefváros.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program