Költözik az Addiktológia is

Felújítják a Szigony utcai rendelőket

2017. március 28.
a a a

Mintegy 124 millió forintból felújítja a Szigony utcai gyermek és felnőtt háziorvosi rendelőket Józsefváros önkormányzata. A márciusi ülésen a képviselő-testület emellett döntött a Korányi Sándor utcai Addiktológiai Gondozó áthelyezéséről az Illés utca 36. szám alá.

A kerület vezetése a tavalyi évben fogadta el a Józsefvárosi Egészségügyi Életpályamodellt, amellyel kapcsolatban a képviselő-testület legutóbbi ülésén Kocsis Máté polgármester emlékeztetett arra, hogy a települések között verseny alakult ki a jó szakemberekért. A kerület önkormányzata az életpályamodell megalkotásával döntött arról, hogy nemcsak a számukra járó juttatásokat és szolgáltatásokat gondolja úja, hanem szeretné megteremteni a környezeti feltételeket is ahhoz, hogy az orvosok Józsefvárost válasszák.


A testület ennek fényében határozott arról, hogy felújítják a Szigony utca 2/a és 2/b szám alatt található, mintegy 500 négyzetméter alapterületű gyermek és felnőtt háziorvosi rendelőket mintegy 124 millió forintból. A beruházás többek között érinti a nyílászárók, álmennyezet és padlóburkolat cseréjét, belső gépészeti szereléseket, klímarendszer kiépítését, valamint a homlokzatok és a lapos tető felújítását és szigetelését.

A kerület megbecsüli a háziorvosokat

Egry Attila alpolgármester a felújításokkal kapcsolatosan lapunknak elmondta: az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja az orvosi rendelők korszerűsítését, hogy a lakosok egészségbiztonságának növelése mellett az orvosok számára is vonzó legyen a kerületi ellátás. Kiemelte: folytatják a már megkezdett munkát, hogy az orvosok a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak, a betegek pedig magas színvonalú környezetben gyógyulhassanak.

Áthelyezik a Korányi Sándor utcai Addiktológiai Gondozót

Az önkormányzat 2016-ban már megkezdte az addiktológia helyének kiválasztását, a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügy Központtal történő egyeztetések alapján pedig az Illés utca 36. szám alatti, jelenleg üresen álló helyiségre és a mellette lévő két másik ingatlanra esett a választás. A helyiségek összevonásával létrejövő, mintegy 220 négyzetméteres helyiségben az Addiktológiai Gondozó kialakítására 135 millió forintos keretösszeget javasolt a képviselő-testület.

forrás: józsefváros.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program