128 millió támogatás iskolásoknak

128 millió támogatás a józsefvárosi iskolásoknak

2009. október 1.
a a a
Két sikeres pályázaton összesen 128 millió forint értékű uniós támogatást nyert el Józsefváros Önkormányzata a kerületi iskolák fejlesztésére, új pedagógiai programok bevezetésére - jelentette be a jó hírt csütörtökön Kocsis Máté oktatásért felelős alpolgármester a kerületi pedagógusoknak tartott szakmai napon.

53 millió forintot fordít az önkormányzat három kerületi oktatási intézmény (a Deák-Diák Általános Iskola, a Németh László Általános Iskola, a Százszorszép Óvoda) fejlesztésére a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben” pályázatán elnyert támogatásból. Az idei tanévben zajló program alapvető célja az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése, a kompetencia alapú oktatás népszerűsítése, és innovatív pedagógiai programok végrehajtása. A program fontos küldetése az egyénre szabott fejlesztés és az egyéni képességek megerősítése.

További 75 millió forintot fordít az önkormányzat a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására. E célra a TÁMOP „Esélyegyenlőségi programok végrehajtásának támogatása” című pályázatán nyert támogatást a helyi képviselő-testület. A program kiemelt célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztéséhez nyújtson segítséget.

„Józsefvárosban ez a támogatás a lehető legjobb helyen van, hiszen sajnos, itt minden harmadik gyermek hátrányos helyzetű. Éppen ezért a pedagógusainknak különösen fontos, hogy segítséget kapjanak a szakmai felkészülésben. Nem az önkormányzat, hanem a józsefvárosi gyerekek nyertek ezzel a támogatással” - hangsúlyozta Kocsis Máté a kerületi pedagógusoknak tartott előadásában.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program