Ismét Kocsis Máté Józsefváros polgármestere

Háromból három - Ismét Kocsis Máté Józsefváros polgármestere

2010. október 5.
a a a
Egy év alatt harmadszor szavaztak bizalmat a józsefvárosiak dr. Kocsis Máténak. A tavaly november óta szolgáló polgármester a következő ciklusban is folytathatja munkáját a VIII. kerületben. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjére a szavazók több mint fele adta le voksát. Kocsis Máté kapta a szavazatok 58,01 százalékát. Józsefvárosban a 12 választókörzetben szintén mindenhol a Fidesz-KDNP jelöltjeire szavaztak a legtöbben.

Az elmúlt egy évben harmadszor tarolt a Fidesz-KDNP Józsefvárosban. A tavalyi időközi választások és a tavasszal tartott országgyűlési választások után az október 3-i önkormányzati választásokon dr. Kocsis Máté 58,01 százalékkal végzett az első helyen. Az MSZP-s Komássy Ákos 23,65 százaléknyi szavazatot kapott, Jakabfy Tamás az LMP 9,3 százalékkal és Losonczy Pál 9,04 százalékkal végzett a 3. illetve 4. helyen végzett. A képviselőtestület többségét a Fidesz-KDNP képviselői alkotják, hiszen a 12 egyéni választókerületben mindenhol a Fidesz-KDNP jelöltje végzett az első helyen. Az új törvények szerint Józsefvárosban mostantól a képviselőtestületet 17 képviselő és a polgármester alkotják.

„Az emberek nem csak egy pártra szavaztak, hanem egy programra is, az újjászületés programjára.” - mondta a választás éjszakáján Kocsis Máté. Az újra megválasztott polgármester hangsúlyozta, komoly munka áll előttük. Hozzátette: sok mindent vállaltak, megígértek, amit meg is valósítanak, hiszen a kerület új, polgári vezetése betartja ígéreteit.

Józsefvárosban a 12 egyéni választókerületben mindenhol a fideszes jelöltek szereztek mandátumot. Egyéni mandátumot szerzett Szilágyi Demeter (1 választókerület), Egry Attila (2. vk), Dudás Istvánné (3.vk), Zentai Oszkár (4.vk), Sántha Péterné (5.vk), Balogh István (6.vk), Soós György (7.vk), Vörös Tamás (8.vk), Guzs Gyula (9.vk), Kaiser József (10.vk), dr. Ferencz Orsolya (11.vk), dr. Dénes Margit (12.vk).

Kompenzációs listán került be a képviselőtestületbe Komássy Ákos, Révész Márta és Molnár György az MSZP színeiben, Losonczy Pál a Jobbik illetve Jakabfy Tamás az LMP képviselője.

Józsefvárosban összesen 18 468-an mentek el szavazni, amely a választára jogosultak 31,7 százaléka.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program