1 millió forint Józsefvárostól

2010. október 14.
a a a
Az vörösiszap-katasztrófa károsultjait támogatja Józsefváros Önkormányzata. Az október 13-án megalakult testület első érdemi döntése arról szólt, 1 millió forinttal támogatják a katasztrófa sújtotta Veszprém megyei településeket.

A kormány által létrehozott Magyar Kármentő Alap számára utal a Józsefvárosi Önkormányzat 1 millió forint segélyt. A VIII. kerület frissen megválasztott képviselőtestületének első érdemi döntése szólt a károsultak megsegítéséről. A kerület vezetése ezzel jelképesen is szeretett volna a Veszprém megyei károsultak mellé állni. A polgármesteri keretből adományozott összeggel szeretnének hozzájárulni, hogy gyorsabban visszakapják elveszített otthonaikat a Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élők.

Kocsis Máté, Józsefváros újra megválasztott polgármestere hangsúlyozta, fontos, hogy mindenki segítsen a károsultakon, ahogy lehetőségei engedik. Hozzátette: „Fontos, hogy azok a szerencsés települések, amelyeknek a Jóisten megadta, hogy nem szenvednek árvíztől, földrengéstől, vagy iszap áradattól, azok segítsenek a károsult falvakon.” A polgármester hangsúlyozta együtt érez a Veszprém megyei települések károsultjaival. Az újonnan megválasztott testület és az ülés vendégei 1 perces néma felállással emlékeztek a katasztrófában elhunytakra.

A Magyar Kármentő Alap bankszámlaszáma belföldi utalásnál: 11794022 22222222
Kedvezményezett: MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP
Számlavezető bank: OTP Bank Zrt.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program