Kocsis Máté az iszapkatasztrófa helyszínén

Kocsis Máté az iszapkatasztrófa helyszínére látogatott

2010. október 21.
a a a
A katasztrófa sújtotta területekre látogatott Kocsis Máté. A VIII. kerületi polgármester az önkormányzat 1 millió forintos felajánlását követően utazott Kolontárra és Devecserre. Kocsis, aki egyben az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke is, tájékozódott a honvédség és a rendőrség helyszínen végzett munkájáról is.

A vörösiszap által sújtott területekre látogatott Kocsis Máté. Józsefváros polgármestere és az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke megtekintette a vörösiszaptárolót, az átszakadt gátat és környékét. A helyszínen tájékozódott a fennálló veszélyekről, valamint a rendőrök, a honvédség és katasztrófavédelmi dolgozók ottani munkájáról, valamint a mentés helyzetéről. A tározó után meglátogatta a két legsúlyosabban érintett települést, Kolontárt és Devecsert. A helyszín bejárása során találkozott a két település polgármesterével is. Toldi Tamás, Devecser első embere a józsefvárosi polgármester kérdésére elmondta, nem tudna kiemelni semmit, hogy mire van a legnagyobb szükség, hiszen a település nagy részén semmi sem maradt, minden jól jön az ott élőknek.

Kocsis Máté a látogatás után elmondta: Sokkal rosszabb a helyzet mint amire a képek, illetve a televíziós közvetítések alapján számítani lehet. Hozzátette, igazán csak az tudhatja milyen nagy a baj, aki a helyszínen, saját szemével látta a katasztrófa okozta károkat.

Kocsis hangsúlyozta, az egész helyzet döbbenetes, „Nem gondoltuk volna, hogy az ott élő családok így jártak.”

Az újonnan megalakult józsefvárosi képviselő-testület első döntése volt, hogy segít a vörösiszap-katasztrófa áldozatain. A testület úgy döntött, 1 millió forinttal támogatja a katasztrófa áldozatait. A polgármesteri keretből felajánlott összeget a Magyar Kármentő Alapba utalják át.


A Magyar Kármentő Alap bankszámlaszáma belföldi utalásnál: 11794022 22222222
Kedvezményezett: MAGYAR KÁRMENTŐ ALAP
Számlavezető bank: OTP Bank

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program