Újabb dicséret Józsefvárosnak

2010. november 16.
a a a
Legújabb számában Józsefvárost dicséri az egyik női magazin, a Maxima. Már a címlapon is megjelenik: Menő lett a „Nyócker”. Majd négyoldalnyi színtiszta Józsefváros. Kellemes meglepetés, kellemes riport - a VIII. kerület újságíró szemmel.

Már a riport címe is hízelgő: 8ker: a cool új szinonimája? A Józsefvárosi érdekességeket bemutató riport számos területét érinti a kerületnek. Másoknak is feltűnt, hogy a múlt században jellemző pezsgés elkezdett visszaszivárogni a kerületbe. Nem csak a pezsgő szórakozóhelyek, éttermek, hangulatos kis kocsmák okozzák ezt a jó érzést, hanem az a rengeteg érdekes kis vállalkozás is, amelyek a kerület hangulatát adják. Nagyon sok kis vállalkozás működik itt, kézművesek, kereskedők dolgoznak úgy, ahogy szüleiktől, nagyszüleiktől tanulták. Ezek közül mutat be párat a Maxima riportere. Egy kovácsot, ruhaüzletet, a kerületben kirándulásokat szervező fiatal párt, de szó van a kerületben élő és tanuló egyetemistákról is - hiszen a budapesti kerületek közül Józsefvárosban van a legtöbb egyetem és főiskola. De természetesen nem maradhat ki az X-Factor sem, hiszen a fiatal tehetségek is Józsefvárosban, a Corvin sétányon készülnek a nagy megmérettetésekre.

Józsefváros számos érdekességet rejteget. Az Európa Belvárosa Program egyik célja is ez volt: felpezsdíteni a kerület életét. A kulturális városfejlesztés, amelynek keretében zajlottak a fesztiválok, például a Palotanegyed fesztivál, ami több ezer látogatót vonzott a kerületbe.

Józsefváros valóban egyre izgalmasabb és egyre többen fedezik fel, hogy érdemes ide jönni akár hosszabb, akár rövidebb időre.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program