Idősek Világnapja

2009. október 1.
a a a
A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásából az Őszirózsa Gondozóközpont szervezésében idén először tartottak ünnepi műsort a kerületi idősek tiszteletére az Idősek Világnapja alkalmából.

Csütörtökön kétszáz kerületi nyugdíjas előtt, teltházzal zajlott a rendezvény, ahol felléptek a józsefvárosi Ruttkai Színház színművészei, a kerületi idősek klubjából szervezett tánccsoport, és nagy sikert aratott a pohárköszöntő alatt felcsendülő cigánymuzsika.

Ünnepi köszöntőjében Kocsis Máté alpolgármester kiemelte, hogy ha kell, az önkormányzat erején felül, de mindent megtesz azért, hogy az időseket és az egyedülállókat sújtó kormányzati intézkedések negatív hatását a legkevésbé érezzék az emberek.

Mint ismert a Bajnai-kormány jövő évi terveiben 120 milliárd forintot von el az önkormányzatoktól, a szociális gondozás területéről történő pénzelvonás különösen sújtja az időseket. Teljesen megszűntetnénk például a jelzőrendszeres házisegítség-nyújtást, de radikálisan csökkennek az állami normatívák az idősek étkeztetése és nappali ellátása területén is.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program