Karácsonyi készülődés Józsefvárosban

2010. november 29.
a a a
A karácsonyi készülődés első lépéseként Józsefvárosban is felkapcsolták a karácsonyi díszkivilágítást. A Harminckettesek terén ünnepi hangulatban telt az este - ismert karácsonyi dalok szóltak, sült gesztenye és forralt bor illata szállt a levegőben. A hóesés sem maradt el, de ennek ellenére sokan gyűltek össze a kerületi adventi koszorú körül.

Tíz kisiskolással együtt kapcsolta fel a karácsonyi díszkivilágítást Kocsis Máté. Minden kerületi általános iskola alsó tagozatából egy-egy gyermeket választottak ki. Minden honnét azt, aki tanulásban, sportban, vagy valamilyen más területen kiemelkedően teljesített. A polgármester így 10 gyermekkel közösen lépett a Harminckettesek terén felállított koszorúhoz és együtt nyomták meg a gombot, amely először az első gyertyát gyújtotta meg, majd az egész kerületben felkapcsolta a díszkivilágítást.

Idén a József körúton, a Harminckettesek terén, a Horváth Mihály téren, a Mátyás téren, a Krúdy Gyula utcában és a Lőrinc pap téren lesz karácsonyi világítás. A körúton a fákra kerül fényfűzér, de több helyen az úttest felett is kifeszítenek ünnepi égősort.

A karácsonyi készülődés tovább folytatódik Józsefvárosban. December 19-én a Lőrinc pap téren szentelik meg az ott felállított betlehemet.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program