Számítógépek és kamerák a rendőrségnek

Számítógépeket és kamerákat kapott a józsefvárosi rendőrség

2010. december 13.
a a a
Több millió forint értékben vásárolt informatikai eszközöket a BRFK Józsefvárosi Rendőrkapitányságának a VIII. kerület. A fejlesztésre azért is volt szükség, mert a VIII. kerületi rendőrség meglehetősen rossz felszereltséggel bír. Az új gépekkel még hatékonyabb lehet a munka.

Több esetben 10 éve használatban lévő számítógépeket cseréltek újakra a BRFK józsefvárosi kapitányságán. A kerület vezetése a hatékonyabb munkát segítő felszereltséggel szeretne segíteni. A kapitányság ezért 49 számítógépet kapott a hozzájuk tartozó kiegészítőkkel, valamint 4 digitális fényképezőgépet, egy videokamerát és memóriakártyákat. A gépek nagy része ugyanis szinte alkalmatlan a rendszeres és biztonságos munkavégzésre, ami akadályozza a hatékony működést. Az ősszel átadott számítógépeknek köszönhetően a kapitányság munkaállomásainak harmada újult meg, de a fejlesztés jövőre folytatódik.

Az önkormányzatnak írt 2009-es rendőrségi beszámoló szerint „a kapitányságon sok olyan számítógép található, amely a munkavégzés szempontjából éppen csak elfogadható minőségű, ezek folyamatos cseréje elengedhetetlen feladat.” Hangsúlyozták továbbá azt is, hogy ha ez rövid időn belül nem történik meg, akkor a működésben komoly zavarok léphetnek fel.

A beszámoló kapcsán döntött úgy a kerület vezetése, hogy támogatást nyújt a rendőröknek. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere az elmúlt hónapokban többször hangsúlyozta: drasztikus fellépésre van szükség a bűnözőkkel szemben. Hozzátette: szeretné, ha a VIII. kerületben csak a bűnözőknek kellene félniük. Ennek megvalósításához járul hozzá az önkormányzat az 5 millió forintos eszközvásárlással.

Az elmúl közel egy évben számos fejlesztés történt a kerületben, amely szintén a közbiztonság javítását szolgálja. Nyáron új járőrautót kaptak a kerületi rendőrök az önkormányzattól, a Belügyminisztérium pedig két régebbi járőrautót újabbra cserélt. Ezen kívül már a nyáron 5 számítógépet kapott a kerületi kapitányság, de folyamatban van a kerületi térfigyelőkamera rendszer bővítése is. Szeptemberben pedig megkezdte működését a Mozgó Közbiztonsági Pont, amellyel nem csak a közbiztonságot kívánják javítani, hanem a gyakoribbá teszik a járőrök és a lakosság közötti kapcsolatot.

Józsefváros közbiztonsági helyzete az elmúlt időszakban jelentős mértékben javult, ami alapvetően a rendőrség bűnüldöző, bűnmegelőző tevékenységének, továbbá az Önkormányzat és a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság szoros együttműködésének köszönhető.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program