Tény, hogy a kukázás senkinek sem jó

2010. december 16.
a a a
Köztisztasági és közegészségügyi problémákat is felvet a kukázás. Az elkövetőkre veszélyes és megalázó, a lakosságnak kellemetlen. Az önkormányzatot elárasztó lakossági panaszok és a valós veszélyek indokolták, hogy Józsefvárosban betiltsák a kukázást.

A kukázás veszélyes, megalázó és senkinek sem jó. Akik mégis benyúlnak egy szemetesbe, olyan veszélyeknek vannak kitéve, ami akár az életükbe is kerülhet. Ezért van szükség arra, hogy a VIII. kerület rendeletben próbálja visszaszorítani ezt a tevékenységet. A Józsefvárosi Önkormányzathoz számos levél és telefon érkezett, majd a december eleji közmeghallgatáson személyesen is elmondták a kerületiek, hogy a kukák kiborításával járó kosz és bűz nagyon kellemetlen.

A képviselőtestület így december 15-én rendeletben tiltotta be a kukázást a VIII. kerületben. A visszaszorításával nagyobb rend, tisztaság és kevesebb bűz lehet a kerületben. Január 1-jétől aki mégis benyúl egy szemetesbe, hogy onnét szemetet vegyen ki, szabálysértési eljárás keretében 50 ezer forint pénzbírsággal sújtható. A szabály betartatását a térfigyelőkamera rendszer és a közterület felügyelők is segítik majd.

A tiltás egyértelműen az elkövetőket is védi, hiszen az ismeretlen eredetű szemétbe nyúlva baleset- és fertőzésveszélynek teszik ki magukat. Vegyszerekbe, éles tárgyakba nyúlnak, romlott ételeket esznek a kukázók, ami miatt olyan veszélyeknek teszik ki magukat ami megfelelő ellátás nélkül akár halálos kimenetelű lehet.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere hangsúlyozta, a kukázás során súlyos sérüléseket lehet szerezni, ami megfelelő ellátás hiányában akár olyan fertőzést is okozhat, ami halálhoz vezet. Az ilyen közegészségügyi okok miatt is van szükség arra, hogy tiltsuk a kukázást - mondta a polgármester. Hozzátette: a segítségnyújtás egy másik formáját kell kitalálni, mert az nem megoldás, ha hagyjuk az embereket kukázni.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program