Labdarúgó csillag a 15. Lónyay Focikupán

2011. február 28.
a a a
Ünnepélyes díjátadóval zárult a 15. Lónyay Focikupa. Február utolsó hétvégéjén a budapesti és a főváros környéki protestáns és katolikus iskolák indultak az ökumenikus teremlabdarúgó tornán. A díjakat Grosics Gyula, az Aranycsapat egykori tagja és Kocsis Máté, a Fradi alelnöke adták át a legjobbaknak.

A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium A csapara nyerte a 15. Lónyay Focikupát. A második helyen a Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium, a 3. helyen pedig a szintén a Szent Imre Gimnázium másik, B csapata végzett.

Az eseményen részt vett a magyar futball még élő csillaga Grosics Gyula, a világhírű Aranycsapat egykori tagja, a Nemzet Sportolója, de szintén részt vett a döntőn Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a Fradi alelnöke is. A lelátón drukkolt Bácskai János, a IX. kerület polgármestere, Cservák Csaba a Köztársasági elnöki hivatal képviseletében.

A két legjobb kapusnak, a Lónyay-s Bencsik Bencének és a Szent Imre Gimnáziumba járó Töttössy-Danka Györgynek Grosics Gyula adta át a díjakat, míg a gólkirálynak, Hajdú Gergelynek Kocsis Máté nyújtotta át a kupát.

Másfél évtizede indították útjára a budapesti egyházi középiskolák között megrendezett első Lónyay Focikupát azzal a céllal, hogy az ezen iskolák diákjai nemes versengésben is, barátként találjanak egymásra és a téli időszakban is örömet leljenek a testmozgásban. Ez annyira bevált, hogy idén immár 15. alkalommal, tizenhárom csapat részvételével rendezték meg a téli kupát.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program