Magyarország új rendőröket kapott

2011. március 7.
a a a
A Hősök terén tett esküt 1800 próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőr. Az avatáson Orbán Viktor hangsúlyozta: az ország sokat vár tőlük, és becsületes, eredményes munkájukért ők is sokat várhatnak hazájuktól. A tisztavatáson részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Kocsis Máté az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottságának elnöke is.

Magyarország rendet és biztonságot akar - mondta a miniszterelnök annak az 1800 katonának, akik hétvégén tettek esküt a Hősök terén. A kormányfő hangsúlyozta, mindig felemelő olyan fiatalokat köszönteni pályakezdésük alkalmából, akik hazájuk fegyveres szolgálatát választották hivatásul. Különleges rangot ad az eseménynek, hogy a tiszthelyettesek a legnehezebb és legszebb időszakban kezdik meg hivatásukat, abban az évben, amikor Magyarország megújul - mondta a miniszterelnök.

„A hazának ma égető szüksége van önökre. Sokat is várunk önöktől. És a becsületes, eredményes munkáért önök is sokat várhatnak a hazájuktól. Most az önök szakmája is átalakul. Az átalakulás lezárultával az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit” - mondta a miniszterelnök a próbaidős tiszthelyetteseknek.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program