Rendzavarás történt a testületi ülésen

2011. április 22.
a a a
Előzetes bejelentés nélkül szélsőbaloldali tüntetők zavarták meg Józsefvárosban az április 21-i képviselő-testületi ülést. A mintegy 10-15 tüntető kiabálni kezdett az ülés megkezdésének időpontjában. A józsefvárosi kukázási rendelet ellen tünetőket Kocsis Máté, a kerület polgármestere felszólította, hogy fejezzék be az ülés megzavarását, ugyanis így a képviselők és a hivatal nem tudják végezni a munkájukat. Ezt követően Kocsis Máté zárt ülést rendelt el, mivel csak így tudta biztosítani a zavartalan működést.

A polgármester elmondta, teljesen szabálytalanul jártak el, amikor előzetes bejelentés nélkül kezdtek akcióba a csoport tagjai. A jogszabálysértésre való tekintettel Kocsis Máté nem vette át a csoport petícióját, „Ennek nem ez a módja.” - fűzte hozzá. Hozzátette: közrend és köztisztaság kérdésében nem hajlandó alkudozni. Elmondta: „Amíg a hajléktalanok nem követnek el szabálysértést, addig szociális ügyként kezeljük az ügyüket, azonban ha szabálysértést követnek el, akkor közbiztonsági illetve köztisztasági ügyként kell kezelnünk a hajléktalanság ügyét.”

Kocsis Máté korábban is hangsúlyozta, Józsefváros sokat tesz a hajléktalanokért, hiszen a VIII. kerületben van a legtöbb hajléktalan ellátó intézmény. Ezen kívül a kerületben számtalan olyan lehetőség van, amellyel a hátrányos helyzetűeket támogatják, például étel és tartósélelmiszer osztások. Az ilyen segítségek miatt sem lehet megengedni, hogy a hajléktalanok saját egészségüket veszélyeztetve a kukákból vegyenek ki élelmiszert. Kocsis Máté többször is elmondta, a kukázás méltatlan az emberekhez, ezért is nem szabad engedni, hogy kommunális hulladékot vegyenek ki. Ezen kívül a kukázás során kiborított kukák rontják a városképet, zavarják a lakosságot és köztisztasági szempontból sem megengedhetőek.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program