Kocsis Máté napirend előtti felszólalása

Kocsis Máté napirend előtti felszólalása 04. 26-án, Gyöngyöspata témában

2011. április 26.
a a a

Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Képviselőtársaim!

Húsvét ünnepét sajnálatos történések árnyékolták be. Gyöngyöspatán bizonyos erők rendetlenséget és káoszt akartak okozni. Velük ellentétben a FIDESZ és a Kormány rendet szeretne az országban.

Gyöngyöspatán egy minden eddiginél otrombább kísérlet szemtanúi lehettünk, melynek célja kizárólag a rövid távú és öncélú politikai haszonszerzés volt, nem a meglévő társadalmi probléma kezelése!

Magyarország azonban egy európai jogállam, ahol nem lehet középkori módszerekkel, népítélet keretében leszámolni valakivel csak azért, mert valaki más úgy gondolná azt helyesnek. Azt is ki kell jelentenünk, hogy a társadalmi normákat és törvényeket megszegő deviáns egyének nem menekülhetnek amögé, hogy ők valamilyen közösséghez tartoznak! Sem a többség, sem a kisebbség nem terrorizálhat embereket! Itt az ideje, hogy ezt egyszer és mindenkorra megértse mindenki! Ahogyan azt is el kell fogadni, még ha ezt sokan nem is akarják tudomásul venni, hogy Magyarországon már nincsenek első- és másodrangú állampolgárok, kizárólag magyar állampolgárok vannak. Ezért a törvényeket és az együttélés szabályait mindenkinek be kell tartania, aki azokat megsérti, annak számolnia kell a felelősségre vonással. Mindenki, aki olyan cselekedetet folytat, amit az elmúlt napokban Gyöngyöspatán látni lehetett, és nem hajlandó tudomásul venni, hogy Magyarországon az állam kizárólagos joga a rend fenntartása, annak szembesülnie kell a következményekkel.

Abban, ami az elmúlt hétvégén Gyöngyöspatán történt, nincs helye mellébeszélésnek, ezért felszólítunk minden politikai szereplőt, pártot és egyesületet, hogy fejezze be a társadalmi és etnikai feszültségek gerjesztését! Vonatkozik ez azokra, akik egy egész közösséget bélyegeznek meg alaptalanul, és azokra is, akik védelmükbe vesznek törvénysértőket. Azokra, akik félkatonai szervezetek mögé bújva igyekeznek növelni a feszültséget és szavazatokat akarnak szerezni az emberek félelmére alapozva, és azokra is, akik ezt az eseményt ismét Magyarország nemzetközi tekintélyének értelmetlen és érthetetlen rombolására használják fel.

Mit láthattunk a hétvégén? A Vöröskereszt üdülni vitt roma családokat, amit az ellenzék azonnal hisztériakeltéssel állított a figyelem középpontjába. Kiderült, hogy nem mondtak igazat azok, akik evakuálásról beszéltek. Akik pedig tovább szították az indulatokat jobb, ha nem tesznek megoldási javaslatokat. Többek ismét körbehazudták a világot, és nem a nemzet érdekeit nézték, hanem csak saját, rövidtávú hasznukat tartották szem előtt. Örülünk, hogy az MSZP-nek és az LMP-nek jók a nemzetközi kapcsolatai, de ezt sokkal inkább hazánk nemzetközi hitelességének helyreállítására és a probléma megoldására kellene felhasználniuk, nem pedig az ország ismételt külföldi lejáratására. El lehetett volna mondani, hogy a kormány egyértelműen és határozottan lépett fel a Gyöngyöspataiak védelmében, ahogyan azt is, hogy a helyszínre látogató belügyminiszternek a helyi lakosság megköszönte a kormány és a rendőrség fellépését a Véderő nevű szervezet aktivistáival szemben. Sőt azt is el lehetett volna mondani, hogy az elmúlt hetekben minden esetben így tett, amikor bárki megfélemlítően lépett fel honfitársával szemben. Itt az ideje, hogy a világot a tényekről tájékoztassuk.

Tisztelt Országgyűlés! Elítéljük az erőszakot, és elítéljük az öncélú, az ország kárára történő politikai haszonszerzést. Ezért elkötelezettek vagyunk a rend és a törvényesség helyreállításában az ország valamennyi településén.

Arra kérjük az MSZP és az LMP politikusait, hogy most már tényleg térjenek vissza az utcáról az Országgyűlés falai közé. A helyzet nem probléma nélküli, hazugság lenne ezt állítani. Azonban az nagyon visszatetsző, hogy az az MSZP, amelynek óriási felelőssége volt a jelenlegi helyzet kialakulásában, most előkelő idegenként úgy tesz, mintha erről csak és kizárólag a jelenlegi Kormány tehetne és miközben az utánuk hagyott romok eltakarítása folyik, ül egy kempingszékben és megmondja, hogy hogyan fogjuk a lapátot! Kérjük az ellenzék minden képviselőjét, hogy dolgozzunk együtt a problémák megoldásán, hogy egy békés, biztonságos és sikeres Magyarországot építhessünk! Közösen, hiszen ez mindannyiunk érdeke. Ez Magyarország érdeke is, mert Hazánknak nyugalomra van szüksége.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program