II. Ludovika fesztivál

II. Ludovika fesztivál - Katonák az Orczy-parkban

2011. május 11.
a a a
Hétvégén újra katonák és hagyományőrző csapatok költöznek az Orczy-parkba. A II. Ludovika Fesztivál idén is látványos programokkal és még több érdekességgel várja a látogatókat. Józsefváros számára is egy fontos esemény, amely tovább javíthat a kerülte megítélésén.

A hagyományőrző katonai tábor már pénteken este várja a látogatókat, de szombaton 10 órakor kezdődik a hétvége leglátványosabb része, amikor az ünnepélyes csapatzászló-adományozással kezdetét veszi a II. Ludovika Fesztivál, ami a végzős honvédtiszt-jelöltek felvonulásával folytatódik. Ez lesz a hétvége egyik leglátványosabb programja, ahol a Zászlóanya, Schmittné Makray Katalin és a honvédelmi vezetők előtt vonulnak fel.

A rendezvény segít közelebb hozni a hétköznapi emberekhez a katonákat és a honvédséget, amelyre most különösen nagy szükség van - nyilatkozta a múlt héten Kocsis Máté. Hozzátette: Úgy gondolom, különösen nagy szükség van egy ilyen rendezvényre, amikor a társadalomban erősíteni kell a katonaság megbecsültségét. Az átlag emberek itt megismerhetik a katonaság feladatait, talán tisztább képet kapnak, mit és miért csinál a katonaság - és valljuk be, az elmúlt évek után nagyon nagy szükség van erre.

A hétvégén folyamatosan katonai hagyományőrző csapatok bemutatóit láthatják az érdeklődők. Lesz katonai közelharc-bemutató, hagyományőrző csapatok felvonulása, kézműves foglalkozás, gyermekprogramok.

Az Orczy-parkba tervezett nagyszabású rendezvényen a tavalyihoz hasonlóan a honfoglalástól kezdve napjainkig minden korszak katonasága bemutatkozik. A látványos küzdelmek bemutatkozása mellett a hagyományőrzők három napra ki is költöznek az Orczy-parkba, így a mindennapi életükkel is megismerkedhetnek a látogatók. A korhű öltözetek, fegyverek mellett valódi harckocsikkal, tankokkal és egyéb katonai eszközökkel is találkozhatunk, miközben a gyerekeket kézműves programokkal is várják a szervezők.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program