Isten éltesse a Ruttkai Éva Színházat!

2009. október 9.
a a a
Józsefvárosban a Kálvária téren álló színházépületben, a Ruttkai Éva Színház új otthonában ünnepelték a színművészek a színház fennállásának 15 éves születésnapját.

A társulat idén tavasszal döntött úgy, hogy a VIII. kerületet válassza új otthonának, és beköltözik a Józsefvárosi Színház jobb sorsa érdemes épületébe. A még felújítás alatt álló épület falai között a jókedvű, családias hangulatú születésnapon az épületet bérbeadó Józsefvárosi Önkormányzat részéről Kocsis Máté alpolgármester köszöntette a kerület legújabb „társulat nélküli társulatát”: köztük olyan neves művészeket, mint Esztergályos Cecília Érdemes Művészt, Géczy Dorottya Jászai Díjas művészt, Geszty Glóriát, Rák Katit, Marik Pétert, Maros Gábort, Keresztesi Ildikót, Bálint Antóniát. A művészek kisebb önálló műsorokkal ünnepelték a születésnapot, s megemlékeztek a tragikusan fiatalon elhunyt Nagy Miklós színművészről, aki az egyik alapítója is volt a színháznak.

A színház épületében zajló felújítási munkálatok miatt, az előadásokra egyelőre várni kell, de Szalai Zsolt igazgató bízik benne, hogy hamarosan felgördül a függöny és megkezdheti működését egy újabb józsefvárosi színház.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program