Kitüntetett pedagógusok Józsefvárosban

2011. június 15.
a a a
Polgármesteri Dicséretet, Emlékérmet és Jubileumi Diplomát adtak át, a nevelés-oktatás területén kiváló munkát végző józsefvárosi közalkalmazottaknak a Madách Színházban.

Kocsis Máté ünnepi beszédében kiemelte, azokat a pedagógusokat köszöntik, akik hivatásukat gyakorolva az óvodáktól a középiskoláig sokat dolgoznak azért, hogy a rájuk bízott gyermekek, fiatalok testileg és lelkileg is egészséges, munkavállalásra képes felnőttként, felelős állampolgárként, elkötelezett demokrataként hagyják el iskoláinkat. A pedagógusnak anyagi biztonságban kell élnie, emellett fontos, hogy növekedjék a pedagógus pálya tekintélye is. Szükséges a pedagógus életpálya-modell kidolgozása, a pedagógusok képzését, szakmai fejlesztését, munkájának ellenőrzését és bérezését egyaránt rendező törvényi szabályozás biztosítása. A kerület első embere hangsúlyozta, „Jelentős változások előtt állunk, megoldandó feladat mind a köz- mind a felsőoktatási rendszer megújítása. Elengedhetetlennek tartom az új szabályozás kialakítása során a fejlesztési célok világossá tételét, a jogok és kötelességek egyensúlyának megteremtését, valamint az egészséges társadalom számára nélkülözhetetlen értékek közvetítését, a sport, a művészeti nevelés szerepének növelését. Nagyon fontos azonban, hogy az iskolát ne csak tudásgyárnak és szolgáltató központnak tekintsük, amelyben a gyerek és a szülő megrendelő, a tanár pedig szolgáltató.”

A polgármester szerint, az ország lelkileg még gyenge, de ébredezni kezd és a pedagógusok reményt keltő törekvései erősítik a hétköznapokat. Kocsis Máté köszönetet mondott kitartó munkájukért, és erőt kívánt a továbbiakra is, hiszen hosszú évtizedek óta tartják a pedagógusok a kerületben a rendet, az iskolát és az emberekben a hitet. Huszonkét tanító vehetett át kitüntetést tegnap, köztük olyanok is, akik 50, 60, 65 vagy 70 évvel ezelőtt szereztek diplomát és életük jelentős részében Józsefvárosban tanítottak. A Főváros is díjazott, a „kimagasló szakmai felkészültséggel a józsefvárosi gyerekek iránti elkötelezett hittel, lelkesedéssel végzett munkájáért” Bárczy István Díjban részesítette Szontágh Pált, a Vajda Péter Általános Iskola Igazgatóját.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program