Józsefváros vigyáz a gyermekekre

2011. június 16.
a a a
Az év utolsó napján minden józsefvárosi alsó tagozatos diák láthatósági mellényt kap Kocsis Mátétól. A polgármester döntése szerint a parkolási bevételből minden kisgyereknek adnak az évzárón egy „Józsefváros vigyáz rám!” feliratú láthatósági mellényt. A mellényben kerékpározó gyerekeket az autósok könnyebben észreveszik, amellyel számos baleset előzhető meg.

A nyár során a gyerekek többet közlekednek az utcán, mennek a közeli játszótérre vagy kerékpároznak a lakóhelyük közelében. Emiatt a nyári balesetek száma is megnő. Kocsis Máté ezeket a baleseteket szeretné megakadályozni a gyermeknek kiosztott és a jövő héten kiosztásra kerülő láthatósági mellényekkel. Az általános iskolák 1., 2., és 3. évfolyamos tanulói kapnak ilyen mellényt, „Józsefváros vigyáz rám!” felirattal.

A mellénykéket a parkolásból befolyó összegből vásárolta a kerület. Tavaly januárban a közterületi parkolás átvételekor Józsefváros polgármestere ígéretet tett arra, hogy a parkolási díjakat forgalomtechnikai fejlesztésekre fordítják és közlekedésbiztonsági eszközöket vásárolnak belőle. Ennek köszönhető, hogy idén közel ezer diák kap ajándék mellényt a polgármestertől, aki nagyon fontosnak tartja, hogy a kerületben élők és főleg a gyerekek minél nagyobb biztonságban legyenek.

Józsefvárosban 2011. a közbiztonság éve, amikor számos újabb közbiztonságot és biztonságot segítő fejlesztésre kerül sor. Például szintén a parkolási bevételekből számos gyalogátkelőhely újul meg.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program