Több mint háromszázan léptek szolgálatba

Újabb rendőrök - Több mint háromszázan léptek szolgálatba

2011. augusztus 2.
a a a
Hétfőn 315 tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát Budapest kerületi rendőrkapitányságain. Ezzel idén már több mint 2000 rendőr kezdte meg munkáját országszerte.

A szakközépiskolások a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi állományának munkáját segítik Budapest területén. Az ünnepélyes beiktatáson részt vett Kocsis Máté, az Országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke és Fülöp Valter ezredes, Budapest főkapitányának bűnügyi helyettese. A BRFK új munkatársainak Markó Attila, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese adta át a kinevező parancsokat.

Idén ez már a 2. alkalom, hogy új rendőröket avatnak. Márciusban, 1800-an tették le esküjüket, a Hősök terén. Közülük ezren kistelepüléseken teljesítenek szolgálatot, főként olyan helyeken, ahol évek óta küzdenek létszámhiánnyal. A végzősök ünnepélyes eskütételén a kormányfő azt mondta: az átalakulások után a rendőrök erkölcsi és anyagi megbecsülése is jelentősen meghaladja majd a mostanit. Avató beszédében a miniszterelnök azt mondta a fiatal rendőröknek, hogy a haza sokat vár tőlük, de ők is sokat várhatnak a hazájuktól. „Most az önök szakmája is átalakul. Az átalakulás lezárultával az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit” - jelentette ki Orbán Viktor.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program