Teleki tér: Drágább piacot akar az LMP?

2011. augusztus 23.
a a a
Az LMP közeli Magyar Narancs egyik nyári lapszámában közölt írást a Teleki téri piac felújításáról, melyhez - neve elhallgatását kérve - Jakabfy Tamás LMP-s önkormányzati képviselő is nyújtott információkat. A polgármester szerint tévesen, csúsztatva.

A Magyar Narancs írása szerint „irreálisan kis összegből” épülne meg az új piac. A hetilap állítja: „800-900 millióból lenne kihozható az egyszintes csarnok”, de akár ennek „az árnak a duplája(!) se tartozna a luxuskategóriába”. Kocsis Máté polgármester a Józsefváros Újságnak úgy nyilatkozott: „Szép baleset lenne, ha az LMP és a Magyar Narancs újságírói költenék a józsefvárosiak pénzét, két hónap alatt tennék gallyra a kerületet. Olyanok, akik a saját munkájukat nem képesek megfelelő színvonalon végezni - utalt a polgármester a cikkben megjelent számtalan tévedésre -, azok inkább ne is adjanak ötleteket a városfejlesztéshez, mert nem értenek hozzᔝ. Az önkormányzat szerint a piac, a cikkben állítottakkal szemben több, mint fél milliárd forintból újulna meg, és ez elegendő pénz ahhoz, hogy igényes kulturált és megfizethető piac épüljön. Ha ennél nagyobb lenne az ár, szakértők szerint megemelkednének a piacon árusított termékek árai. Erre Kocsis Máté úgy reagált: „A piac megújulásának legfőbb szempontja, hogy az továbbra is megfizethető legyen a környékbeli kispénzű emberek számára, és egyidejűleg megszűnjön az áldatlan, bűncselekményekkel terhelt kocsmahangulat. Rendet akarunk, ennyi.”

A piacon járva kiderült, hogy számtalan téves információ kering, amelyeket java részt olyanok terjesztenek, akik a polgármester politikai lejáratásán fáradoznak, vagy akik a mostani rendezetlen állapotokat akarják fenntartani, mert üzleti érdekeik ezt kívánják. Az árusok jelentős része viszont elégedett. Az önkormányzat határozott többi között arról, hogy a nyersélelmiszer árusok bérleti díja a felújítás után sem fog változni, így az árak sem emelkedhetnek.

Jakabfy Tamás a Józsefváros Újság megkeresésére elismerte, hogy nyilatkozott a Magyar Narancsnak a piac költségvetéséről is, de hozzátette, az újságíró csak kiragadott részleteket és egy oldalról járta körül a témát. Jakabfy szerint a cikk hangulatkeltő.

(Forrás: Józsefváros Újság)

Hajléktalanok támadtak a Teleki téren

Késeléssé fajult hajléktalanok veszekedése a Teleki téren. Egy férfit szúrt és vágott sérülésekkel szállítottak kórházba. A józsefvárosi közterületen történt eset körülményei tisztázatlanok - nyilatkozta Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek. Sajtóinformációk szerint az azonban biztos, hogy az augusztus közepén történt bűncselekményt fényes nappal, közterületen követték el a hajléktalanok, A vita eredményeként a helyszínről egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba - nyilatkozta az ügy kapcsán Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. Augusztus 10-én Budapest területén ez volt a harmadik késelés.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program