Józsefváros is tiltakozik

2009. október 10.
a a a
Józsefváros fideszes önkormányzati képviselői is ott voltak október 10-én a Kossuth téren, hogy a Bajnai-kormány önkormányzat ellenes politikája ellen tiltakozzanak. Mint ismert, a kormány 120milliárd forintot von el a településektől, az ott élőktől.

A fideszes önkormányzati vezetők által kezdeményezett megmozduláson több ezren vettek részt. Kósa Lajos egy 12 pontos kiáltványt olvasott fel, melyet hétfőn a Parlamentben is ismertetett. A demonstráción szó volt az egészségügy, a gyermekétkeztetés, az iskolák, a fogyatékkal élők egyre nehezebb helyzetéről, s ezek következményeivel az önkormányzatoknak kell nap, mint nap megküzdeniük.

A Bajnai-kormány megszorító intézkedései miatt Kocsis Máté alpolgármester a józsefvárosi képviselő-testület múlt hét szerdai ülésen kezdeményezte, hogy készüljön olyan átfogó pénzügyi és szakmai jelentés, amelyből a helyi képviselők reális képet kaphatnak arról, hogy Józsefváros lakosságát és önkormányzatát az embertelen kormányzati intézkedések hogyan érintik.

A fideszes önkormányzati vezetők által kezdeményezett megmozduláson több ezren vettek részt október 10-én délelőtt, többek között a VIII. kerületi képviselők is. Ezzel fejezték ki tiltakozásukat a Bajnai-kormány által bejelentett megszorító intézkedések ellen.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program