Új zebrák az iskoláknál

Új zebrák az iskoláknál - Nagyobb biztonságban a józsefvárosi diákok

2011. szeptember 2.
a a a
Idén is elindult az „iskola-rendőre” program, amely keretében az iskolák környékén közlekedő gyermekekre vigyáznak a rendőrök, évközben pedig rendszeresen eljárnak az osztályfőnöki órákra. Kocsis Máté egykori iskolája előtt beszélt arról, a forgalmasabb utaknál lévő iskoláknál 10 új, akadálymentesített gyalogátkelőhelyet festettek fel.

Az iskola rendőre programnak köszönhetően 10 százalékkal csökkent az iskolák környékén a balesetek száma - mondta el Tóth Tamás Budapest rendőrfőkapitánya. Hozzátette: a fővárosi rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a tanévkezdés időszakában az általános iskolások védelmére, hogy megvédjék a kisiskolásokat, hiszen ők könnyen válhatnak bűncselekmény vagy baleset áldozatává. Nem csak a rossz élményektől akarják megvédeni a gyerekeket, hanem az is cél, hogy a rendőrséget közelebb vigyék a gyerekekhez - mondta el a főkapitány.

Ennek érdekében a Halmosi Zsolttal, az ORFK Rendészeti főigazgatójával és Kocsis Mátéval, Józsefváros polgármesterével láthatósági mellényeket, karpereceket és egyéb rendőrséggel kapcsolatos ajándékokat osztottak az iskolába érkezőknek.

Fontosnak tartjuk, hogy minél nagyobb biztonságban legyenek a kerületi gyerekeke, ezért mi is sokat költünk biztonságtechnikai fejlesztésekre, mondta el Kocsis Máté.

Az idei nyáron összesen 10, a Somogyi Béla utcaihoz hasonló gyalogátkelőhely készült el a VIII. kerületben, a Vajda Péter utcában és a II. János Pál pápa téren. Az átkelőkön kívül fényvisszaverős táblákat is kiraktak - „Józsefváros vigyáz a gyerekekre! felirattal -, amelyek felhívják az autósok figyelmét az élénkebb gyalogosforgalomra. A beruházás összesen 4,2 millió forintba került, amelyet a kerület a parkolási bevételekből finanszírozott.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program