Kitüntették Kocsis Mátét a polgárőrök

2011. október 24.
a a a
A közbiztonságért végzett munkában megkerülhetetlen a polgárőrség szerepe - mondta Kocsis Máté, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a polgárőrség az 1956-os forradalom tiszteletére tartott rendezvényen. Az Országos Polgárőr Szövetségtől az ünnepség keretében Kocsis Máté megkapta a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet.

Magyarországon polgárőrség nélkül, az Országos Polgárőr Szövetséghez tartozó - de csak a hozzá tartozó - polgárőr egyesületek nélkül a bűnözés megelőzése elképzelhetetlen - mondta Kocsis Máté. Szerinte az elmúlt időszak eseményei kapcsán világosan megfogalmazódott, hogy a polgárőrség számára elengedhetetlen az új élethelyzetekhez igazodó feltételek megteremtése. A bizottsági elnök elmondta, még ebben az évben új polgárőr törvény születik, amelynek alapján 2012-től nem csak céljaiban, hanem megjelenésükben is egységesek lesznek a hazai polgárőr szervezetek. - tette hozzá. „Főleg olyanok által nem, akik - visszaélve a polgárőr egyesületek alakításának szabadságával - lejáratták és kellemetlen helyzetbe hozták sok tízezer polgárőr áldozatos, mindennapi munkáját” - fogalmazott.

A forradalom 55. évfordulója kapcsán elmondta, a magyar forradalmárok újítottak és átalakítottak, a nemzet közös akaratát valósították meg. Nem magánérdekek, személyeskedés vezette őket, hanem szabadságot akartak, változást, leváltani az idegen hatalmat. Az 56-os forradalmárok a törvényes rend helyreállításáért harcoltak, a magyarok jogaiért küzdöttek és azt védelmezték - tette hozzá. Kocsis Máté szerint mai magyarokként, fél évszázaddal később megértjük az akkoriakat, akik egy átlátható, a hazugságok hálójából kiszabaduló, kitartóan és biztosan fejlődő, a magyarságát meg nem tagadó, tetterős és emberséges országot akartak 1956 októberében. Hozzátette: azt akarták, hogy az ország élén szabadon választott vezető álljon, s a magyar ember legyen a legfontosabb és - fogalmazott - a szív diktálja a tapsot.

A polgárőrség ünnepségén Kocsis Máté kapta a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet, valamint átadták az Év Polgárőre, az Év Polgárőr Egyesülete, az Év Polgárőr Pedagógusa, a Polgárőrség Sajtódíja és kitüntetéseket és más elismeréseket is. Az ünnepséget követően koszorút helyeztek el Kopácsi Sándor emléktáblájánál a Teve utcai rendőrszékház előtt.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program