Minden munkahelyre nagy szükség van

Állásbörze Józsefvárosban - Minden munkahelyre nagy szükség van

2011. október 27.
a a a
Józsefvárosban magas a munkanélküliség aránya és a foglalkoztatási igény is - mondta el Kocsis Máté a józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Házban megszervezett állásbörzén. A rendezvényen részt vett Czomba Sándor, foglalkozatásért felelős államtitkár is, aki elmondta, a VIII. kerület nincs egyszerű helyzetben, hiszen a munkanélküliségi ráta hasonló, mint az ország legkeletibb részén, vagyis 20 százalék felett van.

Kocsis Máté úgy fogalmazott, bízik abban, hogy „az elkövetkezendő években egy foglalkoztatáspolitikai fordulat is beáll az életünkben, és egyre kevesebb józsefvárosi fogja A polgármester hangsúlyozta, reméli, hogy az ilyen alkalmakon javarészt a józsefvárosiak, de minden más budapesti megfelelő, a képességének, képzettségének megfelelő munkához juthat. Hozzátette: reméli, hogy nap végére minden álláshelyet sikerül betölteni. A polgármester biztosította a jelenlévőket, hogy a kerületi önkormányzat minden segítséget meg fog adni ahhoz, hogy minél több ehhez hasonló alkalom legyen az álláskeresők számára.

Czomba Sándor kiemelte, az ország egyik legnagyobb problémája az alacsony foglalkoztatás, majd hozzátette az is problémát jelent, hogy az országban óriási különbségek vannak a régiós adatok között, ezért fontosnak vélte, hogy azokba a térségekbe összpontosuljon a segítség, ahol a legnagyobb a baj. Az államtitkár szerint a kormány azon dolgozik, hogy - amellett, hogy a vállalkozások megfelelő környezetben tudjanak működni és a gazdaság végre beinduljon - ne az emberek utazzanak lehetőség szerint, „hanem próbáljunk meg munkahelyeket odavinni, ahol egyébként nagy a baj, és rendelkezésre áll a munkaerő”. Mint mondta, a magyar munkaerő mobilitása a nullához közelít, és „nem is az lenne a célunk, hogy újra fekete vonatok induljanak Mátészalka térségéből és vigyék összevissza az embereket az egész országban”.

Magyarországon javítja a foglalkoztatás esélyeit, kitüntetett figyelmet érdemel. A Közép-Magyarországi Munkaügyi Központ Mátyás téri Kirendeltségén rendszeresen megrendezésre kerülő eseményen az álláskeresők közvetlenül a munkáltatóktól tájékozódhatnak az álláslehetőségekről. A VIII. kerületben megrendezett állásbörzére 640 álláshellyel érkeztek a munkáltatók.

A józsefvárosi állásbörzén kínált munkahelyek fele nem igényel szakképzettséget, 10 százalékuk diplomás állás, míg a fennmaradó 40 százalékhoz valamilyen előképzettségre van szükség.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program