A Fradi kistestvére: Orczy Focisuli

2012. január 23.
a a a

Pindák László csapatában több mint húsz hátrányos helyzetű roma gyerek focizik. Hetente kétszer találkoznak, senki nem késik és mindenki udvarias a másikkal. A lényeg, hogy játszhassanak, akármilyenek is a körülmények. Nagy előrelépés ez, hiszen ez a néhány gyermek sportszerű viselkedést valamint fegyelmet tanul, és nem az utcán lézeng. „Pindi bᔝ érdemeit növeli, hogy a csapat a versenyeken is nagyon jól teljesít. Január végén pedig nagy meglepetés érte őket. Kökény Bea és Kocsis Máté ajándékokat adott nekik, sőt egy kézilabdameccset is végignéztek.

„Focizol valahol? Nem? Akkor gyere hozzánk! Így hívom, ha látok egy gyereket”- mondja Pindák László, a csapat edzője. Az ő csapata vonult fel a kézis lányokkal szombaton a pályára. Büszkén álltak a kicsik a KEK győztes csapattal, miközben az egész arénában zúgott a taps és az éljenzés. Bár az ő életük a fociról szól, láthatóan kicsit sem zavarta őket, hogy egy kézilabda arénában tapsolják meg őket is. A kommentátor ugyanis mindenkivel tudatta: a Józsefvárosi-Orczy Focisuli kis labdarúgói mentek fel a pályára. Ők a Fradi kistestvére, akik ezúttal pólót és melegítőt kapnak.

A Magyar Bajnoki kézilabda mérkőzés előtt, a FŐTÁV-FTC Kézilabda Arénában adták át a feliratozott melegítőket és pólókat annak a húsz, hátrányos helyzetű gyermek, akik Pindák László csapatában játszanak. A józsefvárosi focisták az ajándékukat a kézis lányoktól, míg saját melegítőjét és pólóját Pindák László Kökény Beatrix válogatott és a Fradi Európa bajnok kézilabdázójától valamint Kocsis Mátétól, Józsefváros polgármesterétől vehette. Az átadás után a csapat felült a lelátóra és együtt nézték meg a meccset, amelyen a FTC-Rail Cargo Hungaria briliáns eredménnyel 34-25-re verte az ÉTV-Érd csapatát.

„Pindi bᔝ közel hat éve kezdte maga köré gyűjteni a VIII. kerületben csellengő, hátrányos helyzetű gyerekeket. Ma több mint 20 roma gyerek jár hozzá, hogy focizzanak az Orczy-park sportpályáján. A kis diákok sikert sikerre halmoznak, miközben nem csak focizni tanulnak, hanem rendet, fegyelmet is. Nehéz anyagi helyzetük miatt azonban meglehetősen hiányos és télen hideg volt a felszerelésük. Kocsis Máté és a Fradi ajándékának köszönhetően már télen sem kell fázniuk a pályán.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program