Józsefváros készül a szokatlan hidegre

2012. február 1.
a a a
A kerületi, állami szervek és hatóságot, a rendvédelmi szervek és a szociális intézmények közös összefogással készülnek az országot elérő szokatlanul nagy hidegre. Az időjárás előrejelzés szerint mínusz 15-20ËšC-os hideg-re kell számítani, ami életveszélyt jelenthet azok számára, akik a szabad ég alatt töltik az éjszakát, vagy nem tudnak fűteni otthonukban. A kerületi önkormányzat mindenkit felkeres és biztosít nekik fűtött helyiséget amíg tart a szokatlanul hideg idő.

Abban az esetben, ha valakinek segítségre, vagy további információra van szüksége, vagy van a környezetében, aki nem tudja fűteni otthonát, hívja az ingyenes zöld számot: 06-80/204-618.

A szerda reggeli, válságmegbeszélésen elhangzott, Józsefvárosban közel 800 olyan lakás van, ahol nem megoldott a fűtés. A probléma gyakran egyedül élő időseket érint, őket szociális munkások fogják felkeresni, hogy felajánlják nekik a segítséget. A rendőrség és a szociális munkások végig járják ezeket a lakásokat, és megoldják az idősek elszállítását.

Minden rászorulónak biztosít fűtött helyiséget a Józsefvárosi Önkormányzat, mondta Kocsis Máté, a Védelmi Bizottsági ülésen. Összehangolt járőrözésbe kezd a rendőrség, a közterület-felügyelet, a kerületőrség és a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat. A szervezetek munkatársai fokozott figyelemmel keresik azokat, akik nem tudnak gondoskodni magukról vagy rászorulók, hogy meleg helyre szállítsák.

Kocsis Máté kijelentette, nem hagyhatják, hogy bárki megfagyjon az utcákon, vagy otthonaikban. Azok, akik nem tudnak fűteni, a kerületi idős klubok hosszított nyitva tartással 8-tól 20 óráig várják, míg az Ezüstfenyő Gondozóházat és a Mátyás téri Reménysugár Idősek Klubját 0-24 órában vehetik igénybe. Az ellátó helyeken nem csak meleget, de napi egyszeri étkezést is tud biztosítani az önkormányzat.

A rég lezárt vagy bontásra ítélt ingatlanokat is ki kell üríteni a polgármester utasítása szerint. A kerületi vezető elmondta, senki nem maradhat ilyen lakásokban, nekik is hajléktalanszállóra kell menniük, hiszen az elhagyatott házakban való tartózkodás és azok szakszerűtlen fűtése tűzveszélyt okozhat. Arra kérte a polgármester a kerület vagyongazdálkodási cégének vezetőjét, zárják le azokat az épületeket, amelyek emberi tartózkodásra alkalmatlanok.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program