Rekord hideg

Rekord hideg - Eddig 60 józsefvárosi lakásban segített az önkormányzat

2012. február 9.
a a a
Mindenki kapott segítséget Józsefvárosban a szokatlanul nagy hideg alatt. A Főgáz információi szerint kerületünkben 746 lakásban nincs gázszolgáltatás. Ezek nagy része nem önkormányzati lakás, sőt vannak olyanok is, amelyekben nem lakik senki. Akinek szüksége van rá olajradiátort vagy tüzelőanyagot kap amíg tart a jelenlegihez hasonló hideg időjárás.

Múlt héten pénteken kezdődött meg a kerületi lakások felmérése. Az önkormányzat munkatársai naponta 100 kerületi lakást keresnek fel arról a listáról, amelyet a Főgáz adott ki. Eddig több mint 450 lakást ellenőriztek, ahol vagy alternatív fűtési módszert ajánlanak fel vagy önkormányzati gondozóházakban javasolnak férőhelyet. Eddig két idős embert szállítottak át gondozóházba, míg tízen kértek segítséget éjszakára, mert nem tudnak fűteni otthonukban. Nekik az önkormányzat Mátyás téri gondozóházában biztosítottak szállást - mondta el Kocsis Máté a Lánchíd Rádióban. A kerület polgármestere kiemelte, 46 lakásban osztottak ki olajradiátorokat, sőt, ahol szükség volt rá, 12 esetben 10 ezer forintos gázfeltöltőkártyát is adtak a családoknak, hogy tudjanak fűteni.

Kocsis kiemelte, az önkormányzat mindenkinek biztosít segítséget, aki jelzi, hogy szüksége van rá. A bejelentéseket nem csak a rászorulóktól várják, de azoktól is, akik tudják, hogy a környezetükben van valaki, akinek segítségre van szüksége, vagy ismer olyat, aki nem tudja megoldani a fűtést, saját ellátását a nagy hidegben. A polgármester levélben kereste fel a közösképviselőket és házmestereket is. Ők is a hideg@jozsefvaros.hu e-mail címen, vagy a 06-80/204-618 telefonszámon jelentkezhetnek.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program