Nem lesz kommunális adó Józsefvárosban

Nem lesz kommunális adó Józsefvárosban - és nem is fontolgatják

2012. február 9.
a a a
A Népszabadság a kerület vezetésének legnagyobb megdöbbenésére azt írta február 9-i számában, hogy Józsefváros fontolgatja a kommunális adó bevezetését. Alig néhány hónapja jelentette ki Kocsis Máté polgármester és Egry Attila pénzügyekért felelős alpolgármester is, egy nyilvános képviselő-testületi ülés keretében, hogy semmilyen új adónemet nem vezetnek be a kerületben.

A Népszabadság azt írta, „Meglepő módon Józsefváros fontolgatja a kommunális adó bevezetését, holott a VIII. kerület nem tehetős polgárairól ismert.” Tavaly novemberben egy képviselő-testületi ülésen Kocsis Máté hangsúlyozta: „Én nem hiszek abban, hogy ennek a kerületnek a lakossága elbírna egy plusz adónemet. Az az álláspontom, hogy nem lehet a kerületben a lakosságot terhelő adókat, helyi adókat a közeljövőben bevezetni”. A polgármestert követően Egry Attila, a pénzügyekért felelős alpolgármester is úgy fogalmazott: „Semmi esetre sem gondolkodunk abban, hogy új adót vezessünk be a kerületben.” Sem a tavaly ősszel elfogadott költségvetési koncepcióban, sem a jövő héten tárgyalandó költségvetési rendelet tervezetben nem szerepel kommunális adó. Az önkormányzat a cikk miatt helyreigazítási kérelemmel fordult a napilap szerkesztőségéhez és határozott jogi lépéseket fog tenni.

Ismert, Kocsis Máté polgármester korábban azt nyilatkozta, nem lesz ebadó. A polgármester ezt is a korábbi kijelentéséhez igazodva közölte. Mint fogalmazott, nem vet ki az önkormányzat adót az ebet tartókra, hiszen többségük egyedül élő nyugdíjas, akiknek egyetlen társa a kutyája.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program