Fél ezren az állásbörzén

Fél ezren a józsefvárosi állásbörzén

2009. október 15.
a a a
Óriási érdeklődés mellett tartották a józsefvárosi állásbörzét október 15-én a Mátyás téren. Kifejezetten a józsefvárosi munkaerőpiacra szabott álláslehetőségekkel várták a munka nélkül maradtakat ezen a napon. Hatvanöt kiállító, munkaadó cég 450 álláshelyet kínált a józsefvárosiaknak.

Az állásbörzét Kocsis Máté alpolgármester nyitotta meg, aki a Kesztyűgyár tanácsadó-testületének tagjaként maga kezdeményezte korábban, hogy legyenek rendszeres állásbörzék a VIII. kerületieknek, hiszen Józsefváros egyik legnagyobb problémája az átlagnál is magasabb munkanélküliség.

A kerületben ma 2200 regisztrált munkanélkülit tartanak számon, ami azt jelenti, hogy 2006 óta megnégyszereződött számuk. Ugyanakkor a szakemberek 14% körülire becsülik Józsefvárosban a valós munkanélküliség arányát, sokan ugyanis sajnos nincsenek a munkaügyi központtal kapcsolatban.

A Józsefvárosi Önkormányzat és a Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által szervezett állásbörze létjogosultságát mi sem jelzi jobban, mint az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb drámai adatai: szeptemberben 566 ezer munkanélkülit regisztráltak az országban. Idén több mint kétszer annyi csoportos létszámleépítés Magyarországon, mint tavaly volt.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program