Kocsis Máté volt az IKSZ vendége

Kocsis Máté volt az újbudai IKSZ vendége

2012. március 22.
a a a

Hajléktalan-ellátás keresztény szemmel mottóval tartott beszélgető estet az újbudai IKSZ amelynek Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere volt a vendége. A szervezet honlapján Dergán Ádám, az újbudai IKSZ elnöke írt beszámolót az eseményről, amelyet itt olvashatnak.

Kocsis Máté volt az újbudai IKSZ vendége.

Mint írja, az IKSZ XI. kerületi szervezete 2011-ben indította útjára Budapest-politika témájú beszélgető est-sorozatát, melynek célja, hogy a résztvevők megismerjék a különböző budapesti ügyek hátterét és megértsék a döntések okát, valamint lehetőségük legyen kérdéseket feltenni a fővárosi politikát alakító konzervatív politikusoknak. A beszélgető est-sorozat második állomására Kocsis Mátét, hívták vendégül, aki az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, Józsefváros polgármestere és parlamenti képviselője.

Kocsis Máté elmesélte eddigi politikai pályafutásának állomásait, politikai hitvallását, és azt is, hogy mivel tölti legszívesebben a szabadidejét. A polgármester beszámolt arról is, célja, hogy a gettó, a „nyolcker” gúnyneveket kitörölje a fejekből, és élhető, szerethető Józsefvárost teremtsen szűkebb hazájából.

A beszélgető est fő témája a hajléktalan-ellátás volt. Kocsis Máté részletesen beszélt arról, hogy miért kiáltott azonnali változtatásért a szabályozás, és bemutatta azt a folyamatot, hogyan vált Józsefváros a hajléktalanok első számú célpontjává. Megtudtuk tőle, hogy az ellátásra rendelkezésre álló források felhasználása több, mint aggályos volt, a rendszer visszaélésekre adott lehetőséget. A személyét ért támadásokat is azzal magyarázta, hogy a rendszer átalakításával keresztbe tett azoknak, akik korábban anyagi haszonélvezői voltak a hajléktalan-ellátásnak. Az ellátórendszer további anomáliái közül megemlítette, hogy olyanok is nagy számban igénybe vették a hajléktalanszállókat, akiknek saját ingatlanuk van. Vidéki munkavállalók is előszeretettel használták munkásszállónak a hajléktalanszállókat, de a legmegdöbbentőbb mégis az, hogy bűnözők is szerettek itt elbújni. Közölte, hogy Józsefvárosban tavaly egy akció során 75 körözött személyt fogtak el a rendőrök, akik hajléktalanszállásokon húzták meg magukat…

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program