Ismét Ludovika Fesztivál

2012. május 7.
a a a

Idén május 18-20 között rendezi meg a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség és Józsefváros, immár a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel közösen a III. Ludovika fesztivált. Az eseményen színesebb és izgalmasabb programok várják az érdeklődőket.

Józsefváros életében fontos szerepet tölt be a Ludovika Fesztivál, hiszen ez az egyik legnagyobb volumenű rendezvény, amely immár harmadik alaklommal kap otthont a kerületi Orczy-parkban. Tavaly több ezren látogattak ki a három nap alatt. 

A rendezvény fő látványossága az ünnepélyes csapatzászló-adományozás, valamint a Ludovika Zászlóalj díszmenete. Ezt követően különböző korok katonái foglalják el a nagyérten kialakított küzdőteret. A honfoglalás kori, középkori katonai bemutatókon kívül a modern kori technikákat is bemutatják a magyar honvédség katonái. A korábbi évekhez képest még több harci eszközt nézhetnek meg testközelből a látogatók, sőt ejtőernyős ugrást is láthatnak. De lesz közelharc bemutató, sőt a készenléti rendőrök kutyás akcióját is láthatják a látogatók. A szombati, egyben fő nap során láthatunk katonai testnevelést, és hallgathatunk térzenét, de a gyerekek lesz arcfestés, tollaslabda, sakk szimultán, kézművesedhetnek és kipróbálhatnak a katonai eszközöket is.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program