Új piac, régi árakkal

2012. június 7.
a a a

A megújuló Teleki térről és az ott épülő piacról beszélt Kocsis Máté a Lánchíd Rádión. Józsefváros polgármestere a műsorvezető kérdésére elmondta, azért kellett elfelezni a régi piac területét és felét eladni, hogy az ebből befolyó összegből tudják finanszírozni a piac építését. Hiszen ennek köszönhetően a kerületnek nem kellett hitelt felvenni az építkezésre és ami még fontosabb, a bérleti díjakat sem kell megemelni. 

„Az élelmiszer funkció a jövőben is megmarad” – szögezte le a polgármester. Elmondta, nem tart attól, hogy a nemzetközi üzletlánc áruháza konkurenciát jelent az őstermelőknek, hiszen egy részről tíz éve működnek hasonló áruházak a környéken, más részről pedig „egy jó, igényes, kistermelői piacra mindig szükség lesz, amit tovább erősíthet, ha megszépült környezetben dolgozhatnak tovább.” A polgármester beszámolt arról is, hogy a telek eladására meghirdetett nyílt versenyen csak ez az egy cég jelentkezett, amely nem egészen a telek felét fogja elfoglalni. 

Hozzátette: „Egyébként az őstermelőknek sokkal kedvezőbb feltételeik lesznek. Fedett helyiségben és kedvezőbb bérleti díjakkal, működhetnek, mint bárhol Budapesten.” Kocsis Máté arra is felhívta a figyelmet, hogy ha igény lesz rá, a mostani ideiglenes piac területet is megnyitják az őstermelők számára.

A tér másik oldalán a zöld felületről is szó esett a műsorban. A polgármester elmondta, szeretnék a kerület egyik legemblematikusabb terét megújítani és visszaadni a polgároknak. Mint mondta, az elmúlt 40 évben ennek a térnek az állapota romlott le a leglátványosabban amit rekonstruálni fognak, hiszen szeretnék, ha nem csak a piac, hanem a teljes környék megújulna.

Kocsis elmondta, mint olyan sok változás, ez is vitával járt, amelyeket le kellett folytatni, de azt mind a lakók, mind az árusok elfogadták, hogy az önkormányzatot nem a rossz szándék vezérelte. Hozzátette, ezek a viták, kételyek már elcsitultak. A polgármester elmondta, hogy a jövő év eleje-közepe felé egy szép új piacot adnak át a lakóknak.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program