Újabb 6 millió a jobb közbiztonságért

2012. június 19.
a a a

Józsefváros Önkormányzata újabb 6 millió forintos támogatást ad a kerületi Rendőrkapitányságnak, amit működéssel kapcsolatos kiadásokra használhatnak fel. Az adományozásra azért van szükség, hogy a kerületi rendőrkapitányság folyamatos, és egyenletes teljesítményt tudjon nyújtani, a közös cél érdekében. A közös cél pedig: stabil, és erős közbiztonság Józsefvárosban.

A rendőrség működése szempontjából komoly segítséget jelent a 6 millió forintos adomány, amelyre azért van szükség, hogy hatékonyabban, a XXI. századi igényeket kielégítő módon tudjanak dolgozni. Józsefvárosnak vannak még bűnügyileg terhelt területei, ahol különösen nagy figyelmet kell fordítani a közbiztonság javítására, ehhez azonban nem elég az utcai rendőri jelenlét biztosítása, szükség van arra is, hogy a központból hatékonyan tudják segíteni a kollégák munkáját.

Nem ez az első eset, amikor a Kocsis Máté által vezetett kerület anyagi támogatást nyújt a helyi rendőrségnek. Az önkormányzat 6 autót, és 150 számítógépet adott át, hozzájuk tartozó kiegészítőkkel, valamint digitális fényképező gépeket, és videó kamerákat kapott a Józsefvárosi Rendőrkapitányság. A kerület vezetése nagy figyelmet fordít a közbiztonság javítására, amelyre tavaly év eleje óta összesen 350 millió forintot fordítottak, hiszen ezekkel a fejlesztésekkel is szeretnék segíteni a hatékonyabb munkát a rendőrségen. Kocsis Máté, a kerület polgármestere többször hangsúlyozta, „drasztikus fellépésre van szükség a bűnözőkkel szemben.” Hozzátéve: „célunk, hogy Józsefvárosban csak a bűnözőknek kelljen félniük.”

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program