7 milliós támogatás a Józsefvárostól

Egyházak és kisebbségek - 7 milliós támogatás a Józsefvárostól

2012. július 16.
a a a

Az idei évben 4 millió forinttal támogatta Józsefváros Önkormányzata a kerületben működő egyházakat. A közösségek különböző felújítások, fejlesztések, illetve kiadványok megjelentetése miatt pályáztak, de volt olyan plébánia is, ahol nyári tábor szervezésére kaptak támogatást.

A legtöbben különböző felújítási munkákra kértek pénzt, hiszen sok esetben veszélyes helyzeteket kell elhárítaniuk, így például a Budapest-Törökőri Kis Szent Teréz Plébánia a kéményt fogja újraépíteni a kapott 380 ezer forintos támogatásból.

A kerület vezetése minden évben lehetőséget biztosít, hogy az egyházak pályázatot nyújtsanak be. A bizottság döntése szerint idén is minden pályázót támogatott a kerület. A legmagasabb összeg - három esetben - 400 ezer forint, míg a legalacsonyabb támogatási összeg is elérte a 150 ezer forintot.  Józsefváros Önkormányzata fontosnak tartja, hogy támogassa az egyházi közösségeket, hiszen azok közösségformáló ereje is jelentős, valamint fontos támaszt jelentenek az itt élőknek. 

Az egyházi támogatás mellett a közel 3 millió forintot biztosított a kerületi önkormányzat a Kisebbségi Önkormányzatoknak. Józsefvárosban összesen 10 nemzetiséginek van saját önkormányzata, akik nemzetiségi kulturális programok szervezéséhez pályázathattak támogatásra. 

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program