Buli és romantika Józsefvárosban

Cool-túra, buli és romantika Józsefvárosban

2012. augusztus 27.
a a a

Budapest egyik legromantikusabb kerthelyisége Józsefvárosban van- olvasható a Marie Claire legfrissebb számában. Reszto című rovatukban a főváros legjobb kerthelyiségeit gyűjtötték egy csokorba. Szűcs Péter szerint azok a helyek, amelyekben lélek van, megtalálják az arra érzékeny látogatókat.

Egyre több magazin és női lapozó említi Józsefvárost, mint a művészetek, az oktatás és a szórakozás fővárosi központját. Legutóbb a Marie Claire újságírója egy római palota titkos belső udvarához hasonlította a Palotanegyed egyik kerthelyiségét. Szűcs Péter szerint az Építészpince Étterem kiváló hely akkor, ha az ember a nyár utolsó sugarait kiélvezve egy kis romantikára és finom étkekre vágyik. Szűcs Péter olyan helyekkel említi az ötpacsirta utcai vendéglátóipari egységet egy lapon, mint a II. kerületi Bálint Galéria Kávézó vagy a Duna Garden a XX. kerületben.
Korábban egy másik női magazin is a kerület új lendületéről cikkezett. A Maxima szerint a kulturális életet egyetemei, hangulatos éttermei, kávézói és szórakozóhelyei pezsdítették fel. Józsefvárosról nem csak a hazai lapok tesznek említést.
A Nem York Times szerint az egykor rossz hírben álló kerület mára a főváros üde kulturális-művészeti színfoltjává vált, ahol egyre nő a közbiztonság és ahová a fiatalok szívesen járnak tanulni és szórakozni.
Józsefváros vezetésének nem titkolt célja, hogy a kulturális városfejlesztés keretében megrendezésre kerülő programok és fesztiválok egyre több embert vonzzanak a kerületbe. A Palotanegyed fesztivál után például már két Főzdefesztet is rendeztek, amelyet remélhetőleg újabbak követnek.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program