Még több kedvezmény a szülőknek

Még több kedvezmény a józsefvárosi szülőknek

2012. augusztus 31.
a a a

Új kedvezménnyel indítja az idei tanévet a Józsefvárosi Önkormányzat. Szeptembertől a szülők reggel 8 és 8:30 között ingyen parkolhatnak minden bölcsőde, óvoda és általános iskola környékén a kerületben.

A reggeli rutint szeretné könnyebbé tenni a kerület vezetése azzal, hogy a szülőket mentesíti az oktatási intézmények környékén a parkolódj fizetése alól. Kocsis Máté polgármester azzal indokolta javaslatát, hogy a legtöbb szülő egyszerre viszi gyermekeit az óvodába, iskolába, és a műveletet tovább bonyolítja, ha ez alatt még az automatát is fel kell keresni, majd apró pénzt kell elővenni a jegyvásárláshoz.

Szeptember 3-tól ezért a fizető övezetben található intézményeknél a teljes utcahosszban, illetve az ezzel párhuzamos utcákban, és az arra merőleges utcákban, vagy az épület előtti téren, és a térrel érintkező utcákban ingyenesen parkolhatnak azok, akik rendszámukat felíratják az iskola, óvoda vagy bölcsőde vezetőjénél. Ezeket a rendszámokat a Közterület-felügyelet regisztrálja, és nem bírságolja meg egészen 8:30-ig. Az önkormányzati döntés nem limitálja a leadható rendszámok számát, így az sem okoz gondot, ha a szülők felváltva viszik a kicsiket.

Józsefváros minden évben próbál újabb és újabb kedvezménnyel segíteni a kerületben tanulóknak. Már hagyománnyá vált, hogy minden évben jól felszerelt tolltartót adnak az iskolakezdőknek, tavaly pedig a parkolási bevételekből számos gyalogátkelőhely újult meg a forgalmasabb utcákban lévő iskoláknál és figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki, ezzel is figyelmeztetve az autósokat.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program