Ismét Szenes Iván-emlékkoncert

2012. szeptember 10.
a a a

Szenes Iván a Rezső téren született és élt élete végéig. Ízig-vérig józsefvárosi lakos volt, aki megérdemli, hogy halála évfordulóján nagyszabású, ingyenes koncerten emlékezzenek róla rajongói, lakhelyéhez egészen közel. A tavalyi nagy sikerű koncert után, a második évfordulón is együtt emlékezhetünk az egyik legismertebb magyar zeneszerzőre, Szenes Ivánra.

A Józsefvárosi Önkormányzat a Szenes SzínHázzal közösen szervezi meg 2012. szeptember 13-án a már hagyományosnak mondható emlékestet. A tavalyi nagy sikerű koncert után – csaknem 4000 ember vett részt az egész estés koncerten – idén szint a „Nem csak a húszéveseké a világ” mottóval várják a szervezők a látogatókat. A 18:30-kor kezdődő koncerten adják át a Szenes Iván díjat is. Tavaly a díj átadása előtt Kocsis Máté polgármester köszöntőjében elmondta, bár 57 évvel fiatalabb Szenes Ivánnál, mégis, szóról szóra tudta énekelni a fellépőkkel együtt a dalokat. Ez is alátámasztja azt, hogy Szenes, több generáción átívelő kulturális örökséget hagyott maga után.

Szenes számtalan sláger, több mint 100 zenés színdarab, tucatnyi film, tévéjáték, operett szerzője. Józsefvárosban, Szenes Iván lakhelyén és híres alkotóbázisán, a Rezső téren tavaly indították el az új hagyományt, amellyel a neves alkotó előtt tisztelegnek. Az idei koncerten az Apostol, Aradszky László, Bodrogi Gyula, Zalatnay Cini, Koós János, Kovács Kati, Voith Ági és a Beatrice mellett frissen felfedezett előadó is színpadra lép, köztük Dér Heni, Kocsis Tibor, Mészáros János Elek, Tabáni István, és a tavaly Szenes Iván díjjal kitüntetett Wolf Kati is. A díjat idén is átadják egy rátermett, nem rég felfedezett énekesnek a koncert keretében.

Szenes Iván egész életében Budapest VIII. kerületében élt és alkotott. Mint mondta, imádta Józsefvárost, a Tisztviselőtelepet. Bár sokan hívták a Rózsadombra, de még New Yorkba is, soha nem hagyta el szeretett otthonát. Ezért állít neki emléket a Rezső térre szervezett koncert minden évben szeptember 13-án.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program