Ismét siker volt a Szenes-koncert

2012. szeptember 18.
a a a

Mészáros János Elek vehette át a Szenes Iván Művészeti Díjat a dalszerző emlékére rendezett hétvégi koncerten. A díjat idén is Józsefváros polgármestere, Kocsis Máté adta át. A polgármester a rendezvényen úgy fogalmazott, Szenes Iván még halála után is segít egy város újjáépítésében.

Mészáros János Elek és Kocsis Máté

A Rezső téren, a neves dalszerző egykori lakhelyéhez közel megtartott második emlékkoncerten a tavalyi díjazott, Wolf Kati, valamint Józsefváros polgármestere, Kocsis Máté adta át az elismerést az egyik televíziós tehetségkutató műsorban feltűnt énekesnek. A vasárnapi rendezvényen Nagyváradi Erzsébet kapta a Kornay Mariann Művészeti Díjat, amelyet még Szenes Iván alapított életében felesége emlékére. Nagyváradi Erzsébet színésznő a Szenesnek áll a világ est létrehozásáért és abban alakított színészi munkájáért kapta az elismerést. A Szenes Iván halálának második évfordulója alkalmából rendezett emlékkoncerten több mint 5000-en vettek részt, annak ellenére, hogy az eredeti, szeptember 13-ra meghirdetett koncertet a rossz idő miatt 3 nappal később tartották meg.

Kocsis Máté köszöntőjében úgy fogalmazott: „Szenes Iván még most is közösséget alkot, hiszen halála után két évvel is részt vesz egy új város megalkotásában”. Hangsúlyozta: „Kerületünk sokáig nem a páratlan építészete, az egyetemvárosi jellege és az itt található kórházak miatt volt híres, de úgy döntöttünk, rendbe tesszük ezt” – utalt Kocsis arra a számtalan fejlesztésre, amely Józsefvárosban zajlik. Az emlékkoncert ötlete a polgármestertől származik, de a megvalósítás annak az apa-lánya kapcsolatnak köszönhető, ami Szenes Iván és Andrea között volt. A polgármester megígérte: „Ameddig van bennünk szusz, addig Szenes koncert is lesz!”

Ferencz Orsolya, a körzet képviselője is köszöntötte a koncert résztvevőit. A képviselő kiemelte, a Tisztviselőtelep Józsefváros zöld szíve, amely egy-egy ilyen koncert alkalmával megtelik élettel. Hozzátette, itt található a Szenes színház is, amely bár csak 100 fő befogadására alkalmas, mégis hatalmas, hiszen itt írták Magyarországon a legtöbb slágert. Ferencz Orsolya hangsúlyozta, megtiszteltetés ennyi mosolygó arcot látni a Rezső téren.

A fellépők között voltak Szenes Iván barátai és olyan fiatal előadók, akik felfedezésük után számos Szenes dallal állnak színpadra. Énekelt például Koós János, Aradszky László, Bodrogi Gyula, Tabáni István, Mészáros János Elek, Wolf Kati, Zalatnay Sarolta, Dér Heni és a váci Jeszenszky Balett, Nagy Feró és a Beatrice, Kocsis Tibor, Voith Ági és az Apostol együttes is.

Szenes Iván olyan slágerek szerzője, mint a Nem csak a húsz éveseké a világ, az Úgy szeretném meghálálni, a Kislány a zongoránál, a Mama, a Mondd miért szeretsz te mást?, a Kicsi gyere velem rózsát szedni, a Szeretni bolondulásig, a Tölcsért csinálok a kezemből, a Jamaikai trombitás, a Nehéz a boldogságtól búcsút venni és az Okosabban kéne élni. Számos dalszövege szállóigévé vált.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program