A Biztonságos változás programja

A Biztonságos változás programja az utcákon is

2009. október 22.
a a a
Józsefváros több pontján felállított standokon is népszerűsítik Kocsis Máté és segítői a polgármesteri programot.

A Biztonságos változás programja a józsefvárosiak véleményének meghallgatásával állította össze a polgármester-jelölt, s az az elkövetkező egy év legfontosabb feladatait összegzi, de egyúttal egyértelművé teszi azt is, hogy hosszútávon milyen polgármesteri politikát képzel el Kocsis Máté.

A program megvalósítását garantálja, hogy a józsefvárosi képviselő-testületben többséggel rendelkező Fidesz-KDNP frakció a polgármester-jelölt elképzeléseinek megvalósítására a kellő felhatalmazást is meg tudja majd adni.

A fideszes polgármester-jelölt fontosnak tartja a megkezdett nagy fejlesztések folytatását, de kiemelten fontosnak tartja a közbiztonság erőteljes javítását, a józsefvárosi gyermekek kiszámítható jövőjének megalapozását, a munka nélkül maradtak segítését, az idősek gondozásának megerősítését, az egészségügyi szolgáltatásaink bővítését, és a köztisztaság látható javítását.

A közbiztonság terén, az elmúlt években jelentős lépéseket tett a kerület, minden pozitív mutató ellenére azonban a józsefvárosiak közbiztonság érzete még alacsony, ezért a program egyik legfőbb pillére a közbiztonság javítása érdekében teendő további lépések. Kocsis Máté a térfigyelő-rendszer bővítésén és az eddigi „vakfoltok” lefedésén túl, a lakótelepek bekamerázását, közbiztonsági pontok létrehozását, és a kerületőrség megerősítését tervezi.

Józsefváros minden kerületnél jobban szenved a munkanélküliségtől, az iskolázatlanságtól, a szegénységtől. Itt a legalacsonyabb a várható élettartam egész Budapesten. Ahhoz, hogy Józsefváros kiutat találjon az évtizedek óta halmozódó problémák (magas munkanélküliség, rossz szociális helyzet és egészségi állapot) tömkelegéből a bajok gyökereihez kell nyúlni, hosszútávon ezért az iskolázottság javítása az egyik legfontosabb stratégiai kérdés a kerület számára a polgármester-jelölt szerint.

A már zajló kerületi beruházások folytatása mellett Kocsis Máté újabb városrészek fejlesztését is tervezi: elindul a történelmi Belső-Józsefváros gazdasági és kulturális fejlesztési programja, az Orczy-negyed rehabilitációjának megtervezése, és európai uniós forrásokból szeretné a Teleki tér közterületi rendezését végrehajtani.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program