Díjakat adományozott három 56-os szervezet

Corvin- közi Hős díjjal tüntették ki Kocsis Mátét

2012. október 22.
a a a

Corvin-közi Hős –Polgári tagozat díjjal tünteték ki Kocsis Mátét a Corvin moziban, az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 56. évfordulóján. Küzdeni csak az tud, aki hisz valamiben, a Corvin-közi srácok hittek, nem érdekelte őket a veszély. Példaképek lettek, akik a szabadságunkért harcoltak- mondta Józsefváros polgármestere beszédében.

Corvin- közi Hős díjjal tüntették ki Kocsis Mátét

Az 1956-os Magyarok Világszövetsége, a Corvin közi Bajtársi Közösség és az 1956-os Pesti Srác Alapítvány évek óta együtt, az egykori harcok színhelyén, a Corvin moziban ünnepli a XX. századi magyar történelem egyik legjelentősebb eseményét, az 1956-os forradalmat és szabadságharcot.

A Corvin- közi Hős- Polgári tagozat elismerést idén Józsefváros polgármestere vehette át.  Kocsis Máté beszédében kiemelete- Józsefváros letette a névjegyét 1956-ban, akár a Corvin-közre, a Rókus kórházra, a Magyar Rádióra, a Köztársaság térre, vagy éppen a Práter utcára gondolunk. Ezt a pártállam „egy munkásőr és egy MSZMP székházzal valamint a kerület gettósodásával díjazta.”

A megemlékezésen nem csak Kocsis Mátét, hanem Pokorni Zoltánt, a XII. kerület polgármesterét is  Corvin-közi Hős– Polgári Tagozata díjjal tüntették ki.
A Pongrácz Gergely díjat idén Takaró Mihály irodalomtörténész a XX. századi magyar

irodalom egyik legnagyobb ismerője és tolmácsolója vehette át.
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke és Gyarmai Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Pesti Srác díjat kaptak.

A kitüntetést az 1956-os Magyarok Világszövetsége, a Corvin közi Bajtársi Közösség és az 1956-os Pesti Srác Alapítvány adományozza minden évben az évforuló alkalmából.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program