Elindult a szociális piac

2009. október 30.
a a a
Pénteken, a Golgota téren indult el a Fidesz és a MAGOSZ (Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége) közös szervezésében az első kerületi szociális piac.

A magyar gazdáktól származó idény zöldségeket és gyümölcsöket olcsón, termelői áron vásárolhatják meg a józsefvárosiak. Az akcióval a szervezők nemcsak a kerületi lakosoknak segítenek a takarékoskodásban, hanem a nehéz helyzetben lévő magyar gazdáknak is, akik nagy örömmel hozzák olcsó, finom portékáikat a józsefvárosiakhoz.

„Az ötletet a már működő és a kerületben nagyon népszerű szociális boltból merítettük, amelyet szintén a MAGOSZ közreműködésével adtunk át a Nagyfuvaros utcában” - mondja Kocsis Máté, aki maga is részt vett a piacon. Polgármesteri programjában azt is vállalta, hogy megválasztása esetén újabb szociális boltokat nyit meg a kerületben, Józsefváros kispénzű lakosságának ugyanis minden fillér számít.

Már az első napon nagy örömet okozott a „vándorpiac” megjelenése a Golgota tér környékieknek, hiszen egy-egy vásárlással akár több ezer forintot is spórolhatnak.

Magyar alma, szőlő, körte, krumpli és minden más idényzöldség várja a vásárlókat a kerület több helyszínén egészen karácsonyig, minden pénteken és szombaton.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program